Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakepops maken met Suikerhartjes

Zeg het met cakepops: je bent lief!

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepops maken met Suikerhartjes

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g boter of margarine
100 ml melk
125 g MonChou
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes

preparation

Bereiding

1

Cakepops maken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Cakepops maken is eenvoudig. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

3

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de suikerhartjes over in een schaaltje. En leg de lollystokjes klaar. Haal de cakepops uit de koelkast of vriezer.

4

Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen. Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

5

Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.

6

Strooi Suikerhartjes over de cakepop en dip daarna de cakepop in de suikerhartjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden.

Voedingswaarden Voor het recept Cakepops maken met Suikerhartjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 984kJ
235kcal
1641kJ
392kcal
Vet 16.54g 27.56g
Koolhydraten 17.64g 29.40g
Eiwit 3.57g 5.95g