Flag

Cakepops maken met Suikerhartjes

16 stuks
Gemiddeld
80
Hoe schattig zijn deze cakepops met suikerhartjes! Eenvoudig en plezierig om te maken.
Maak gemakkelijk cakepops met cupcakes en MonChou. Zo krijg je heerlijk smeuïge cakepops die je kunt versieren met witte chocolade en suikerhartjes. Het resultaat is een prachtige traktatie waar iedereen blij van wordt.
Logo Image
Baktips
Je kunt voor de Cakepops Suikerhartjes ook een kant-en- klare cake uit de supermarkt gebruiken. Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cakepops
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gboter of margarine
100 mlmelk
125 gMonChou
200 gwitte chocolade
1 flesjeDr. Oetker Suikerhartjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Suikerhartjes
1

Cake maken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2
Picture - cakepops 2 mon chou toevoegen.jpg
Picture - cakepops 5 tot kleine bolletjes rollen.jpg

Cakepops maken is eenvoudig. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

3

Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie. Giet de suikerhartjes over in een schaaltje. En leg de lollystokjes klaar. Haal de cakepops uit de koelkast of vriezer.

4

Cakepops met Suikerhartjes maken

Picture - 7 cakepops  na vriezer stokje in chocoglazuur dippen.jpg
Picture - cakepops 8 en in het stokje plaatsen dit voor alle bolletjes herhalen.jpg

Zet de kom met gesmolten witte chocolade op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat de chocolade vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen. Doop 1 cm van het lollystokje in de chocola. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocolade snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

5
Picture - caekpops 10 overtollig glazuur eraf tikken.jpg

Doop de cakepop in zijn geheel in de chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocola eraf en voorkom je eventuele druipers.

6

Strooi Suikerhartjes over de cakepop en dip daarna de cakepop in de suikerhartjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden.

Baktips

  • Je kunt voor de Cakepops Suikerhartjes ook een kant-en- klare cake uit de supermarkt gebruiken. Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.