Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bruidscupcakes

Bruidscupcakes: eens iets anders dan de bekende bruidstaart.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bruidscupcakes

Voor de bruidscupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
100 g abrikozenjam

Extra nodig:

poedersuiker
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
kunststof roller
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake) , gekarteld
1 satéprikker
karton/stevig papier

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 22 Minuten

2

Verwarm de abrikozenjam au bain-marie tot het vloeibaar is, wrijf het boven een tweede schaaltje door een zeef. Laat de jam afkoelen.

3

Kneed de witte fondant soepel. Bestrooi het werkblad met een laagje poedersuiker. Zo voorkom je dat de fondant blijft plakken. Verdeel de witte fondant in twee stukken. Rol beide uit tot een lap met een dikte van 3 mm. Steek uit de fondant 12 gekartelde rondjes en leg ze apart.

4

Schep op elke cupcake wat gezeefde abrikozenjam en verdeel de jam met een mes over de bovenkant. Leg op elke cupcake een rondje witte chocoladefondant en druk dit wat aan.

5

Druk rondom, in elk tweede golfje een zachte parel (zie foto). Teken op een stukje karton een hartje van 3 cm hoogte en breedte en knip dit uit.

6

Leg het hartsjabloon op de witte choco fondant. Prik het sjabloon eventueel vast op de marsepein. Prik met een satéprikker rondom het sjabloon voor een mooi hartje op de bruidscupcakes. Zet de bruidscupcakes eventueel in een tweede, zilveren, cakevormpje (zoals op de foto).

Voedingswaarden Voor het recept Bruidscupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 888kJ
212kcal
1365kJ
326kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g