Flag

Brownie taart met chococrème en drips

12 - 16 porties
Gemiddeld
40
Maak van Brownies een heerlijke taart. Gevuld met een duo chococrème en knapperige chocodrips. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de duo-brownie taart
2 pakkenDr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 gboter (2x)
100 mlwater (2x)
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter op kamertemperatuur
125 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
Voor de drips
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
Extra nodig
mixer met gardes
beslagkom (2x)
springvorm Ø 20 cm
Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
kartelmes/broodmes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Duo brownietaart maken

Verwarm de oven voor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm in. Bereid van beide pakken het witte browniebeslag en vervolgens het bruine browniebeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe beiden in de springvorm en voeg met een lepel het gemarmerde effect toe. Bak de Duo brownietaart in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Gebruik een satéprikker om te controleren. De taart is gaar als de prikker er schoon uit komt

Positie rooster: Midden

Baktijd: 55 - 65 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Choco en witte botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de botercrème klaar is verdeel je deze in twee gelijke helften. Voeg aan de ene helft een half zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco toe en mix je dit met de botercrème tot één geheel.

3

Vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde Brownietaart met een groot broodmes horizontaal in een onderste laag en een bovenste laag. Leg de onderste helft op een serveerschaal en smeer deze in met wat choco- en wat witte botercrème. Meng het een beetje, zodat je een marmer effect krijgt. Leg de bovenste helft op de crèmelaag. Bestrijk de resterende witte en choco-botercrème afwisselend rondom de taart zodat ook aan de buitenkant een gemarmerd effect ontstaat.

4

Chocodrips maken

Verwarm de Choco Dip volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat dit afkoelen tot stevige yoghurtdikte. Met een lepel kun je de Choco Dip voorzichtig over de rand van de taart duwen, zodat je mooie drips krijgt. Verdeel tot slot de overige Choco Dip over de bovenkant van de taart.