Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Brownie taart met chococrème en drips

Maak van Brownies een heerlijke taart. Gevuld met een duo chococrème en knapperige chocodrips. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'.

12 - 16 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownie taart met chococrème en drips

Voor de duo-brownie taart:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 g boter (2x)
100 ml water (2x)

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter op kamertemperatuur
125 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco

Voor de drips:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom (2x)
springvorm Ø 20 cm
Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
kartelmes/broodmes

preparation

Bereiding

1

Duo brownietaart maken

Verwarm de oven voor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm in. Bereid van beide pakken het witte browniebeslag en vervolgens het bruine browniebeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe beiden in de springvorm en voeg met een lepel het gemarmerde effect toe. Bak de Duo brownietaart in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Gebruik een satéprikker om te controleren. De taart is gaar als de prikker er schoon uit komt

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 55 - 65 Minuten

2

Choco en witte botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de botercrème klaar is verdeel je deze in twee gelijke helften. Voeg aan de ene helft een half zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco toe en mix je dit met de botercrème tot één geheel.

3

Vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde Brownietaart met een groot broodmes horizontaal in een onderste laag en een bovenste laag. Leg de onderste helft op een serveerschaal en smeer deze in met wat choco- en wat witte botercrème. Meng het een beetje, zodat je een marmer effect krijgt. Leg de bovenste helft op de crèmelaag. Bestrijk de resterende witte en choco-botercrème afwisselend rondom de taart zodat ook aan de buitenkant een gemarmerd effect ontstaat.

4

Chocodrips maken

Verwarm de Choco Dip volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat dit afkoelen tot stevige yoghurtdikte. Met een lepel kun je de Choco Dip voorzichtig over de rand van de taart duwen, zodat je mooie drips krijgt. Verdeel tot slot de overige Choco Dip over de bovenkant van de taart.