Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Bosvruchten-Citroenkwarktaart

Fruitig en fris: deze Bosvruchten-Citroenkwarktaart maak je natuurlijk zelf.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bosvruchten-Citroenkwarktaart

:

Mixer met garden
Springvorm Ø24 cm

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
400 ml water
2 - 3 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
500 g magere kwark met bosvruchtensmaak
250 ml slagroom

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml bessen- of bosvruchtensap
30 g suiker
250 g bosvruchten

preparation

Bereiding

1

De kruimelbodem maken

Bereid de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Opstijftijd: 10 minuten

2

Het taartmengsel

Doe water, taartmix en de citroen aroma in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg bosvruchtenkwark en ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel op de kruimelbodem en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Laat de kwarktaart minstens 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 - 180 minuten

3

De kwarktaart versieren

Roer de Taartina los met 2-3 eetlepels sap. Breng de rest van het sap met suiker al roerend aan de kook. Bereid de Taartina verder volgens de bereidingswijze op het zakje. Laat de springvorm om de kwarktaart en schenk de bosvruchtengelei over de kwark uit. Draai de taart daarbij, zodat de gelei gelijkmatig verdeeld wordt. Zet de kwarktaart minstens 15 minuten terug in de koelkast. Verdeel de bosvruchten over de bovenkant van de taart.

Opstijftijd: 15 - 30 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Bosvruchten-Citroenkwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1633 kJ
390 kcal
406 kJ
97 kcal
Vet 17.79 g 4.42 g
Koolhydraten 50.04 g 12.42 g
Eiwit 6.66 g 1.65 g