Flag

Bosvruchten-Citroenkwarktaart

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Fruitig en fris: deze Bosvruchten-Citroenkwarktaart maak je natuurlijk zelf.
Logo Image
Baktips
Variatietip: Meng 2 el citroenrasp met de mix voor de kruimelbodem voor een nog frissere smaak. Gebruik bosvruchten uit blik of pot, laat deze uitlekken en vang de siroop op. Vul de siroop aan met water tot 250 ml en bereid hiermee de taartgelei. Gebruik de vruchten als decoratie.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Mixer met gardes
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 gboter
400 mlwater
2 - 3 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
500 gmagere kwark met bosvruchtensmaak
250 mlslagroom
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
250 mlbessen- of bosvruchtensap
30 gsuiker
250 gbosvruchten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
1

De kruimelbodem maken

Bereid de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Opstijftijd: 10 Minuten

2

Het taartmengsel

Doe water, taartmix en de citroen aroma in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg bosvruchtenkwark en ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel op de kruimelbodem en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Laat de kwarktaart minstens 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 - 180 Minuten

3

De kwarktaart versieren

Roer de Taartina los met 2-3 eetlepels sap. Breng de rest van het sap met suiker al roerend aan de kook. Bereid de Taartina verder volgens de bereidingswijze op het zakje. Laat de springvorm om de kwarktaart en schenk de bosvruchtengelei over de kwark uit. Draai de taart daarbij, zodat de gelei gelijkmatig verdeeld wordt. Zet de kwarktaart minstens 15 minuten terug in de koelkast. Verdeel de bosvruchten over de bovenkant van de taart.

Opstijftijd: 15 - 30 Minuten

Baktips

  • Variatietip: Meng 2 el citroenrasp met de mix voor de kruimelbodem voor een nog frissere smaak. Gebruik bosvruchten uit blik of pot, laat deze uitlekken en vang de siroop op. Vul de siroop aan met water tot 250 ml en bereid hiermee de taartgelei. Gebruik de vruchten als decoratie.