Boltaartje

Bekijk hoe je stap voor stap dit vrolijke boltaartje met bloemetjes maakt met Wolken cake. Deze boltaart is gevuld met slagroom, botercrème en vers fruit.

ongeveer 8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Boltaartje

Voor de cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de vulling:

250 ml slagroom
fruit (eventueel)
jam

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor decoratie:

Dr. Oetker Rolfondant roze (of marsepein) voor de bloemetjes
Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit (of marsepein) voor de bloemetjes
fondant (of marsepein) Lichtblauw voor de bloemetjes
fondant (of marsepein) Lichtgroen voor de bloemetjes
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd of witte pareldecoratie (foto)
500 g fondant of marsepein (eventueel, voor het bekleden van de taart)

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm ø 24 cm
bakpapier
kom bolvormig van 15 tot 20 cm
plasticfolie
uitsteekvormpje s voor bloemetjes

preparation

Bereiding

1

Cake bakken, kom klaarzetten

Bak de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze goed afkoelen. Neem een mooie bolvormige kom of (metalen) schaal met bovenaan een doorsnede van ongeveer 15 tot 20 cm. Leg een laagje vershoudfolie in de kom.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 - 55 Minuten

2

Plakken cake snijden

Neem een scherp mes en snijd de helft van de cake vanaf het midden in plakken van ongeveer 1 cm dik. Afhankelijk van de grootte (doorsnede) van de bolvormige kom of schaal heb je een hele of een halve cake nodig.

3

Kom bekleden met cake

Bekleed de gehele binnenkant van de kom met plakken cake.

4

Boltaart vullen met jam, slagroom en fruit

Klop de slagroom op. Bestrijk de cake met een laagje jam. Vul de eerste laag cake met slagroom en leg er vers fruit in. (Let op! leg niet teveel fruit naast elkaar, fruit bevat veel vocht wat de cake dan te nat maakt.)

5

Boltaart cakelagen

Bedek de slagroom weer met een laagje cake.

6

Boltaart vullen met slagroom

Vul ook deze cakelaag met slagroom en fruit .

7

Half uur opstijven in de koelkast

Leg de laatste laag cake er bovenop en zorg dat er geen openingen meer zijn. Dek eventueel af met een taartkarton en zet de kom ongeveer een half uur in de koelkast.

Opstijftijd: ongeveer 30 Minuten

8

Boltaart storten

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake, als je geen taartkarton gebruikt hebt, op een bord of andere ondergrond. Verwijder de vershoudfolie.

9

Afsmeren met botercrème of slagroom

Maak de botercrème zoals aangeven op het zakje (en kleur dit eventueel met een paar druppels kleurstof). (Je kunt i.p.v. botercrème ook slagroom gebruiken) Smeer de gehele taart in met een laagje botercrème (of slagroom).

10

Boltaart decoreren

Je kunt er voor kiezen eerst de taart te bekleden met marsepein of fondant en daarna de decoratie daarop te plakken of je kunt de bloemetjesdecoratie direct op de botercrème of slagroom plakken. Steek kleine bloemetjes uit verschillende kleuren marsepein of fondant. Plak parels in het midden van de bloemetjes. Bedek de boltaart met bloemetjes! Bewaar het boltaartje in de koelkast in verband met de vulling!

Voedingswaarden Voor het recept Boltaartje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3412 kJ
815 kcal
1545 kJ
369 kcal
Vet 35.52 g 16.07 g
Koolhydraten 109.91 g 49.74 g
Eiwit 55.78 g 25.24 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no