Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bloempot taart met viooltjes van fondant

Op en top voorjaar! Een bloempottaart met viooltjes.

1 taart

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bloempot taart met viooltjes van fondant

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Voor de viooltjes van fondant:

stift Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
Bruine kleurstof
300 g marsepein oranje
50 g marsepein groen
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
fondant paars
hagelslag

Extra nodig:

3 spuitzakken
penselen
2 kommetjes/bakjes
springvorm 17,5 cm (extra hoog)

preparation

Bereiding

1

Bak de biscuittaart zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat hem na het bakken goed afkoelen.

2

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking.

3

Snijd de cake in 4 lagen. Bovenste bolle kant ook eraf snijden, maar wel bewaren.

4

Keer de biscuittaart om en zorg dat de onderste laag zo groot blijft zoals hij is. Begint vanaf de bovenkant schuin naar beneden te snijden, tot voor de onderste rand. En snij zo de tapse vorm van een bloempot. Wanneer je klaar bent keer je de biscuittaart om.

5

Smeer de gehele biscuittaart in met botercreme. Leg als laatste de zojuist afgesneden bolling van de taart weer bovenop en smeer deze ook in met botercreme.

6

Rol nu de oranje marsepein uit tot een niet al te dunnen plak. Meet de omtrek en de hoogte van de bloempot en meet de rand apart. Snij nu eerst een rechthoekige plak voor de rand.

7

Plak deze om de taart. Snij nu een rechthoekige plak voor de pot en strijk deze helemaal glad rondom de pot.

8

Strooi nu op de bovenste rand een laagje chocokorrels.

9

Voor de viooltjes neem je twee maten ronde uitsteekvormpjes. Van de witte fondant rol je een dunne plak en doe dat ook meteen van de paarse fondant. Voor een viooltje heb je drie witte rondjes nodig (dit is de kleinste maat) en twee paarse rondjes.

10

Rol eerst een klein stukje witte fondant van ongeveer ene halve cm to een bolletje en duw deze een beetje plat. Leg hier het eerste paarse rondje overheen, net over de rand.

11

Leg nu het andere paarse rondje een beetje over de eerste heen. Daaronder plak je twee witte rondjes naaste elkaar.

12

Als laatste plak je een wit rondje een beetje in het midden van de onderste twee witte rondjes. Duw met een kegelvormig gereedschap een beetje een deukje in het midden van het viooltje.

13

Doe nu een druppel gele kleurstof in een bakje en voeg daar een beetje water aan toe, zodat de kleur wat transparanter wordt. Kleur een beetje het midden in van het viooltje. Trek daarna met een beetje bruine kleurstof en een heel dun penseeltje kleine streepjes vanuit het midden. Je viooltje is klaar.

14

Maak ongeveer 12-14 viooltjes. Snij uit een dunne plak groen marsepein wat blaadjes. Ga nu de bovenkant van de bloempot langzaam opbouwen met Viooltjes en blaadjes. Ze blijven plakken in de botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Bloempot taart met viooltjes van fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 29446kJ
7033kcal
1876kJ
448kcal
Vet 213.04g 13.58g
Koolhydraten 681.85g 43.46g
Eiwit 95.03g 6.06g