Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Cupcakes en Cakepops kun je leuk combineren. Onze suggestie: bloemen!

6 stuks

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
knoflookpers
eierdoos (16 holletjes)
plasticfolie of bakpapier
lolly-/cakepopstokjes

Voor de cupcakes/cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g boter of margarine
100 ml melk
125 g MonChou

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 zakje Dr. Oetker Topping roze
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver en gekleurd
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)

preparation

Bereiding

Bereidingswijze Cupcakes en Cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal 6 cupcakes uit de papiertjes en verkruimel deze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine 6 cakepops bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel. Leg de cakepops bolletjes in de eierdoos of op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Opstijftijd: 30 minuten

1

Decoreren cakepops

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Plaats de zakjes Topping Roze en de Topping Vanille. Voor 5 minuten in lauw water om ervoor te zorgen dat de Topping straks makkelijk uit de verpakking komt.

2

Pak nu de cakepops en begin bovenop in het midden met een eerste toefje. Knijp daarvoor zacht in het zakje en eindig het toefje door je spuitmondje licht in het toefje te duwen. Herhaal dit rondom over de cakepops. Hierna kun je met gekleurde of zilveren parels de cakepops versieren.

3

Zo maak je de cakepops

Doop 1 cm van het stokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden. Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle bolletjes. Zet de cakepops in een glas om uit te harden. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met suiker.

4

Haal de cakepops bolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

5

Plaats de stervormige spuitmondjes op de Topping roze en vanille. Pak nu een cakepop en begin bovenop in het midden met een eerste toefje. Knijp daarvoor zacht in het zakje en eindig het toefje door je spuitmondje licht in het toefje te duwen. Herhaal dit rondom over de gehele cakepop. Hierna kun je met gekleurde of zilveren parels de cakepop versieren.

6

De Cupcakes versieren

Maak van groene marsepein kleine stukjes en maak met behulp van de knoflookpers sliertjes die je als 'gras' kunt gebruiken. Doe om het 'gras' vast te plakken eerst een klein laagje Topping vanille op de cupcake, zorg ervoor dat een halve centimeter van de rand onbedekt blijft.

7

Plak daarna rommelig het gras erop. Laat in het midden nog een klein stukje vrij. Doop de onderkant van het stokje van een cakepop even in de Chocoglazuur en duw deze in het midden van een cupcake. Daarna kun je het laatste stukje van de cupcake opvullen met het gras.

Voedingswaarden Voor het recept Bloemetjes van cakepops en cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2918 kJ
697 kcal
1553 kJ
371 kcal
Vet 40.37 g 21.47 g
Koolhydraten 73.64 g 39.17 g
Eiwit 8.78 g 4.67 g