Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Een simpel rekensommetje: Cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar.

6 - 12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banoffee Cheesecake Cupcakes

Voor 12 cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of roomboter
100 ml melk
2 eieren (m, kamertemperatuur)

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

Voor de cheesecake topping (voor 6 royale toppings):

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
200 g MonChou zacht & luchtig
50 g roomboter (zachte)
Dr. Oetker Vanille Aroma (halve theelepel)

Voor decoratie (van 6 cupcakes):

1 - 2 bananen (in plakjes)

Extra nodig:

6 - 12 Cupcake vormpjes
spuitzak met kartelmondje
spuitzak of snoepzak (voor decoreren met karamelsaus)
mixer met garden
maatbeker
cupcake-/muffin bakvorm

preparation

Bereiding

Topping en decoratie voor 6 cupcakes!

De topping en decoratie in dit recept is voldoende voor 6 cupcakes. Met de Basismix voor Cupcakes kun je 12 cupcakes bakken. Wil je 6 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan de helft van de ingredienten onder het kopje 'Voor de cupcakes' en bewaar de rest van de mix, goed luchtdicht verpakt, voor een volgende keer. Wil je 12 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan dubbel de genoemde ingredienten onder het kopje 'Voor de cheesecake topping.' en twee keer zoveel karamelsaus en plakjes banaan.

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 22 Minuten

2

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je een beetje overhoudt om, de topping te decoreren.

3

Hoe maak je de cheesecake topping?

Maak het Glazuur Wit zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas, de zachte boter en het vanille aroma door elkaar met behulp van een mixer. Meng ca. 1 minuut tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

4

Rozet spuiten

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan en decoreer de banoffee cupcakes met salted caramel vulling.

Voedingswaarden Voor het recept Banoffee Cheesecake Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1871kJ
447kcal
1319kJ
315kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g