Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Een simpel rekensommetje: Cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar.

6 - 12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banoffee Cheesecake Cupcakes

Voor 12 cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of roomboter
100 ml melk
2 eieren (m, kamertemperatuur)

Voor de vulling:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout

Voor de cheesecake topping (voor 6 royale toppings):

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
200 g MonChou zacht & luchtig
50 g roomboter (zachte)
Dr. Oetker Vanille Aroma (halve theelepel)

Voor decoratie (van 6 cupcakes):

1 - 2 bananen (in plakjes)

Extra nodig:

6 - 12 Cupcake vormpjes
spuitzak met kartelmondje
spuitzak of snoepzak (voor decoreren met karamelsaus)
mixer met garden
maatbeker
cupcake-/muffin bakvorm
steelpan

preparation

Bereiding

1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 

Topping en decoratie voor 6 cupcakes!

De topping en decoratie in dit recept is voldoende voor 6 cupcakes. Met de Basismix voor Cupcakes kun je 12 cupcakes bakken. Wil je 6 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan de helft van de ingrediënten onder het kopje 'Voor de cupcakes' en bewaar de rest van de mix, goed luchtdicht verpakt, voor een volgende keer. Wil je 12 Banoffee cheesecake cupcakes maken, gebruik dan dubbel de genoemde ingrediënten onder het kopje 'Voor de cheesecake topping' en en plakjes banaan.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 22 minuten

3

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je een beetje overhoudt om, de topping te decoreren.

4

Hoe maak je de cheesecake topping?

Maak het Glazuur Wit zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas, de zachte boter en het vanille aroma door elkaar met behulp van een mixer. Meng ca. 1 minuut tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

5

Rozet spuiten

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan en decoreer de banoffee cupcakes met behulp van een lepel met de zelfgemaakte salted caramel.

Voedingswaarden Voor het recept Banoffee Cheesecake Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1926 kJ
460 kcal
1126 kJ
269 kcal
Vet 30.85 g 18.04 g
Koolhydraten 36.03 g 21.07 g
Eiwit 9.01 g 5.27 g