Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Banoffee Cake

Banaan, slagroom, chocolade en niet te vergeten een heerlijke karamellaag… Ohmyfoodness maakte een Banoffee Pie maar dan net iets anders.. met Wolken Vanille.

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banoffee Cake

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)
bakpapier
taartrooster

voor de banoffee cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
400 ml slagroom (2 x 200 ml)
3 bananen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 blikje gecondenseerde melk
3 eieren
pure chocolade schaafsel

preparation

Bereiding

1

Dulce de Leche (kooktijd 90 minuten)

Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens 90 minuten, je krijgt dan een heerlijke Dulce de Leche. Let op! Zorg ervoor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans op ontploffing. Voeg eventueel tijdens het koken water toe. Laat de karamel iets afkoelen voordat je ermee verder gaat.

2

Verwarm de oven voor en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

3

Doe de Dr. Oetker Wolken Cake Vanille samen met de 3 eieren en 200 ml slagroom in een kom en klop het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.

4

Schep het Wolken cakebeslag in de springvorm en bak de cake onderin de oven in 50 – 55 minuten gaar. Checken of de cake gaar is doe je door een satéprikker in het midden van de cake te prikken; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

5

Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.

6

Smeer de bovenkant van de Wolken Cake in met een flinke laag Dulce de Leche. Schroom niet om de hele inhoud van het blik te gebruiken, dat is hartstikke lekker namelijk.

7

Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.

8

Klop de overige 200 ml slagroom samen met de vanillesuiker tot het luchtig is en verdeel dit over de banaanlaag.

9

Strooi het chocoladeschaafsel over de slagroom en serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.

Lees de blog van Ohmyfoodness: http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/snacks-omf-eet/banoffee-cake

Voedingswaarden Voor het recept Banoffee Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1382kJ
330kcal
976kJ
233kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g