Banoffee Cake

Banaan, slagroom, chocolade en niet te vergeten een heerlijke karamellaag… Ohmyfoodness maakte een Banoffee Pie maar dan net iets anders.. met Wolken Vanille.

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banoffee Cake

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)
bakpapier
taartrooster

voor de banoffee cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
400 ml slagroom (2 x 200 ml)
3 bananen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 blikje gecondenseerde melk
3 eieren
pure chocolade schaafsel

preparation

Bereiding

1

Dulce de Leche (kooktijd 90 minuten)

Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens 90 minuten, je krijgt dan een heerlijke Dulce de Leche. Let op! Zorg ervoor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans op ontploffing. Voeg eventueel tijdens het koken water toe. Laat de karamel iets afkoelen voordat je ermee verder gaat.

2

Verwarm de oven voor en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 Minuten

3

Doe de Dr. Oetker Wolken Cake Vanille samen met de 3 eieren en 200 ml slagroom in een kom en klop het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.

4

Schep het Wolken cakebeslag in de springvorm en bak de cake onderin de oven in 50 – 55 minuten gaar. Checken of de cake gaar is doe je door een satéprikker in het midden van de cake te prikken; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

5

Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.

6

Smeer de bovenkant van de Wolken Cake in met een flinke laag Dulce de Leche. Schroom niet om de hele inhoud van het blik te gebruiken, dat is hartstikke lekker namelijk.

7

Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.

8

Klop de overige 200 ml slagroom samen met de vanillesuiker tot het luchtig is en verdeel dit over de banaanlaag.

9

Strooi het chocoladeschaafsel over de slagroom en serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.

Lees de blog van Ohmyfoodness: http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/snacks-omf-eet/banoffee-cake

Voedingswaarden Voor het recept Banoffee Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1382 kJ
330 kcal
976 kJ
233 kcal
Vet 20.85 g 14.68 g
Koolhydraten 29.29 g 20.62 g
Eiwit 6.51 g 4.58 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no