Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Die bijzondere speculoossmaak gecombineerd met verse banaan en pure chocolade in een frisse kwarktaart

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Voor de bananen kwarktaart:

Springvorm Ø24 cm
Mixer met garden
Beslagkom
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
250 ml slagroom
70 g boter
400 ml water kamertemperatuur
500 g kwark vol naturel of kwark halfvol banaan
50 g pure chocolade

Voor vulling en decoratie:

ongeveer 400 g Speculoos pasta
5 bananen (in plakjes)
100 g pure chocolade

preparation

Bereiding

1

Smelt voor de bodem de boter in een pannetje. Hak ondertussen maximaal 50 gram pure chocolade grof. Neem het pannetje van het vuur en roer de chocolade door de gesmolten boter zodat dit met elkaar samenvloeit. Roer nu de mix voor kruimelbodem erdoor.

2

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Klem de rand hierop vast. Bedek de springvorm met de kruimelchocomengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. 

3

Snijd de bananen in plakjes. Bedek deze chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

4

Strijk de Speculoos over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en vanuit daar in 1 richting naar de rand toe uitspreiden. Niet heen en weer smeren omdat je dan de bananen verplaatst.

5

Bereid het bananen-kwarkmengsel zoals op de verpakking staat, maar gebruik volle kwark.

6

Schenk de vorm vol met het bananenkwark mengsel en laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koelkast. 

7

Smelt de rest van de pure chocolade au-bain-marie. Laat dit voldoende afkoelen, het moet nog vloeibaar blijven maar wel dradig/stroperig zijn.

8

Neem de opgesteven kwarktaart uit de koeling. Verdeel de bovenzijde met een theelepel van de gesmolten, voldoende afgekoelde chocolade over de kwarktaart.

Voedingswaarden Voor het recept Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2449kJ
585kcal
1001kJ
239kcal
Vet 39.06g 15.94g
Koolhydraten 47.16g 19.25g
Eiwit 10.29g 4.20g