Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Die bijzondere speculoossmaak gecombineerd met verse banaan en pure chocolade in een frisse kwarktaart

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Voor de bananen kwarktaart:

Springvorm Ø24 cm
Mixer met garden
Beslagkom
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
250 ml slagroom
70 g boter
400 ml water kamertemperatuur
500 g kwark vol naturel of kwark halfvol banaan
50 g pure chocolade

Voor vulling en decoratie:

ongeveer 400 g Speculoos pasta
5 bananen (in plakjes)
100 g pure chocolade

preparation

Bereiding

1

Smelt voor de bodem de boter in een pannetje. Hak ondertussen maximaal 50 gram pure chocolade grof. Neem het pannetje van het vuur en roer de chocolade door de gesmolten boter zodat dit met elkaar samenvloeit. Roer nu de mix voor kruimelbodem erdoor.

2

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Klem de rand hierop vast. Bedek de springvorm met de kruimelchocomengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. 

3

Snijd de bananen in plakjes. Bedek deze chocobodem met 2 lagen plakjes banaan.

4

Strijk de Speculoos over de laag bananen. Je kunt het beste de inhoud van de pot in het midden uitstorten en vanuit daar in 1 richting naar de rand toe uitspreiden. Niet heen en weer smeren omdat je dan de bananen verplaatst.

5

Bereid het bananen-kwarkmengsel zoals op de verpakking staat, maar gebruik volle kwark.

6

Schenk de vorm vol met het bananenkwark mengsel en laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koelkast. 

7

Smelt de rest van de pure chocolade au-bain-marie. Laat dit voldoende afkoelen, het moet nog vloeibaar blijven maar wel dradig/stroperig zijn.

8

Neem de opgesteven kwarktaart uit de koeling. Verdeel de bovenzijde met een theelepel van de gesmolten, voldoende afgekoelde chocolade over de kwarktaart.

Voedingswaarden Voor het recept Banaan-chocolade kwarktaart met speculoos

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2449 kJ
585 kcal
1001 kJ
239 kcal
Vet 39.06 g 15.94 g
Koolhydraten 47.16 g 19.25 g
Eiwit 10.29 g 4.20 g