Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bagels

De lekkerste bagels, maak je natuurlijk zelf.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bagels

Voor het deeg:

450 g bloem
50 g maizena
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl zout
3 el bruine suiker
275 ml water (handwarm)

Voor decoratie:

1 eidooier
1 el melk
sesamzaad
maanzaad
zeezout

preparation

Bereiding

1

Het bageldeeg

Meng de bloem, maïzena en gist in een kom. Zorg ervoor dat de gist goed verdeeld is door het mengsel. Voeg daarna zout, suiker, water en eiwit toe. Meng de ingrediënten met een mixer met deeghaken kort op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een deeg. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen. Laat het zo lang staan, totdat je kunt zien dat het deeg is gerezen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: over 15 Minuten

2

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en strooi ook een beetje over het deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het met de hand nog een keer kort door. Maak van het deeg een rol. Verdeel de rol in 12 stukjes en maak daar bolletjes van. Leg een vochtige doek over de bolletjes die je nog niet verwerkt.

3

Vul een grote pan voor tweederde met water (2-3 liter). Breng het water aan de kook. Maak in ieder bolletje deeg met een 'bebloemde' wijsvinger een gat in het midden. Draai een beetje rond met de vinger, zodat het gat ongeveer eenderde van de bagel is. Doe de deegringen per portie in het kokende water (doe geen deksel op de pan). Kook ze ongeveer een minuut, zodat ze iets opbollen. Haal de deegringen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4

Verwarm de oven voor. Meng het eigeel met water en bestrijk de deegringen daarmee. Strooi naar wens sesamzaad, maanzaad of zeezout op de ringen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bagels goudgeel. Let op: de bagels mogen niet bruin worden. Laat de bagels op een rooster afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Bagels

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 720kJ
172kcal
984kJ
235kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g