Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Baby Cupcakes

Ondanks dat ze huilen blijven deze baby's heerlijk schattig!

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Baby Cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
ball tool
stift met zwarte eetbare inkt
mixer met garden

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of chocolade)
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (koud)

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rood en geel)
2 kleine stukjes marsepein roze en zwart

preparation

Bereiding

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

Fondant kleuren voor het huidje

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een klein bakje enkele druppels gele kleurstof en enkele druppels rode kleurstof. Roer dit door elkaar totdat je oranje krijgt. Voeg dit aan de witte fondant toe en kneed goed door totdat de kleur ontstaat voor het huidje van de baby's. Rol de fondant uit tot een dunne plak en steek er rondjes ui ter grootte van de bovenkant van je cupcake. Bestrijk de cupcakes met een klein beetje botercrème en plak de fondantrondjes erop.

Baby op cupcake

Rol voor de neus en de oren kleine bolletjes van fondant en duw in het midden een deukje met een balltool. Maak een klein beetje een puntje aan 1 kant en plak de bolletjes aan iedere kant, bovenop de cupcake voor de oren. Een kleiner bolletje dient voor de neus, die je net boven het midden op de cupcake plakt. Voor de mond rol je zwarte fondant of marsepein uit tot een dunne plak en snij je daar met een scherp mesje de vorm van een mond uit. Liefst een beetje groter en ruimer dan je normaal zou doen, zodat het lijkt of de baby met open mond huilt. Rol een stukje roze marsepein uit tot een dunne plak en steek daar een ovaal uit. In het midden van het ovaal maak je met een bot mesje een inkeping. Dit is de tong. Deze plak je onderin de zwarte mond met de ronding mee. Plak de mond onder de neus op de cupcake en teken met de zwarte stift de streepjes van de oogjes en de wenkbrauwen. Als laatste rol je een klein beetje marsepein of fondant in de kleur haar die je wil tot een klein, dun worstje en rol die een beetje op als baby krul.

Voedingswaarden Voor het recept Baby Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2299kJ
549kcal
2232kJ
533kcal
Vet 23.43g 22.75g
Koolhydraten 37.04g 35.96g
Eiwit 4.05g 3.93g