Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Traditionele geboortekoekjes in een nieuw jasje: roze of blauwe glazuur.

20 - 40 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

:

Deegroller
Plasticfolie
Bakpapier
Bakplaat
bloem

Voor de geboortekoekjes:

150 g boter of margarine
1 ei
100 g hazelnoten
1 el anijszaad
150 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
250 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen kaneel
mespuntje zout

Voor de garnering:

1 - 2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Laat de boter en het ei in minstens 3 uur op kamertemperatuur komen. Hak de hazelnoten grof. Wrijf de anijszaadjes wat fijner (in een vijzel of met de deegroller).

2

Geboortekoekjes deeg

Klop de boter met de basterdsuiker met de mixer met garden in ca. 5 minuten tot een luchtige crème. Voeg het ei toe en klop 2 minuten op de hoogste stand. Zeef bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout boven de kom. Voeg hazelnoten en anijszaad toe.

3

Meng het tot een samenhangend deeg dat niet plakt, voeg eventueel nog 1-2 eetlepels bloem toe als het plakkerig is. Vorm van het deeg een rechthoekig blok, verpak het in plastic folie en leg het 1-2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 25 Minuten

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af. Bestuif het bakpapier op de bakplaat dun met wat bloem. Leg het deeg erop, dek het af met het tweede stuk bakpapier en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap van met een dikte van ca. 6 mm. Snijd het deeg in repen van 4 cm en snijd deze weer in reepjes van 2 cm breed. Druk, met de duim of met een theelepeltje, in elke koekje aan één kant een deukje (een duimpje). Leg de geboortekoekjes niet te dicht op elkaar. Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de geboortekoekjes in 25 minuten licht goudbruin en gaar.

6

Neem de bakplaat uit de oven en druk meteen in elk koekje met de duim aan één kant een deukje. Schuif de geboortekoekjes op het ovenrooster en laat ze helemaal afkoelen.

7

Geboortekoekjes versieren

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Dip de geboortekoekjes aan de niet ingedeukte kant in het glazuur, laat het wat afdruipen en leg ze terug op het rooster. Herhaal het dippen voor een intensere roze kleur.

Voedingswaarden Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 569 kJ
136 kcal
1834 kJ
438 kcal
Vet 6.45 g 20.79 g
Koolhydraten 17.25 g 55.64 g
Eiwit 1.85 g 5.97 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no