Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Traditionele geboortekoekjes in een nieuw jasje: roze of blauwe glazuur.

20 - 40 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

:

Deegroller
Plasticfolie
Bakpapier
Bakplaat
bloem

Voor de geboortekoekjes:

150 g boter of margarine
1 ei
100 g hazelnoten
1 el anijszaad
150 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
250 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen kaneel
mespuntje zout

Voor de garnering:

1 - 2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Laat de boter en het ei in minstens 3 uur op kamertemperatuur komen. Hak de hazelnoten grof. Wrijf de anijszaadjes wat fijner (in een vijzel of met de deegroller).

2

Geboortekoekjes deeg

Klop de boter met de basterdsuiker met de mixer met garden in ca. 5 minuten tot een luchtige crème. Voeg het ei toe en klop 2 minuten op de hoogste stand. Zeef bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout boven de kom. Voeg hazelnoten en anijszaad toe.

3

Meng het tot een samenhangend deeg dat niet plakt, voeg eventueel nog 1-2 eetlepels bloem toe als het plakkerig is. Vorm van het deeg een rechthoekig blok, verpak het in plastic folie en leg het 1-2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 25 Minuten

5

Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af. Bestuif het bakpapier op de bakplaat dun met wat bloem. Leg het deeg erop, dek het af met het tweede stuk bakpapier en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap van met een dikte van ca. 6 mm. Snijd het deeg in repen van 4 cm en snijd deze weer in reepjes van 2 cm breed. Druk, met de duim of met een theelepeltje, in elke koekje aan één kant een deukje (een duimpje). Leg de geboortekoekjes niet te dicht op elkaar. Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de geboortekoekjes in 25 minuten licht goudbruin en gaar.

6

Neem de bakplaat uit de oven en druk meteen in elk koekje met de duim aan één kant een deukje. Schuif de geboortekoekjes op het ovenrooster en laat ze helemaal afkoelen.

7

Geboortekoekjes versieren

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Dip de geboortekoekjes aan de niet ingedeukte kant in het glazuur, laat het wat afdruipen en leg ze terug op het rooster. Herhaal het dippen voor een intensere roze kleur.

Voedingswaarden Voor het recept Anijsduimpjes - geboortekoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 569 kJ
136 kcal
1834 kJ
438 kcal
Vet 6.45 g 20.79 g
Koolhydraten 17.25 g 55.64 g
Eiwit 1.85 g 5.97 g