Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeien Yoghurt taart

Een heerlijke frisse yoghurttaart met aardbeien. Eenvoudig te bereiden. Een lekkere traktatie!

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Voor de yoghurttaart:

400 ml water op kamertemperatuur
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
500 ml volle yoghurt
250 ml slagroom (ongeklopte)
60 g margarine
6 - 8 aardbeien

Extra nodig:

springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe het water (op kamertemperatuur), de yoghurt en de slagroom in een hoge beslagkom. Klop het met een mixer op de laagste stand tot een geheel. Voeg nu de taartmix toe en klop op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig yoghurttaart mengsel.

7

Schenk het yoghurttaart aardbei mengsel in de springvorm en strijk met een vork spiraalvormige lijnen in het oppervlak.

8

Zet de aardbeien-yoghurttaart minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

9

Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvorm.

10

Was de aardbeien onder de koude kraan en dep ze goed droog. Halveer de aardbeien. Decoreer de taart met de gehalveerde aardbeien.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
615 kJ
147 kcal
Vet 18.74 g 11.94 g
Koolhydraten 11.13 g 7.09 g
Eiwit 4.52 g 2.88 g