Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Aardbeien Yoghurt taart

Een heerlijke frisse yoghurttaart met aardbeien. Eenvoudig te bereiden. Een lekkere traktatie!

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Voor de yoghurttaart:

400 ml water op kamertemperatuur
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
500 ml volle yoghurt
250 ml slagroom (ongeklopte)
60 g margarine
6 - 8 aardbeien

Extra nodig:

springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe het water (op kamertemperatuur), de yoghurt en de slagroom in een hoge beslagkom. Klop het met een mixer op de laagste stand tot een geheel. Voeg nu de taartmix toe en klop op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig yoghurttaart mengsel.

7

Schenk het yoghurttaart aardbei mengsel in de springvorm en strijk met een vork spiraalvormige lijnen in het oppervlak.

8

Zet de aardbeien-yoghurttaart minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

9

Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvorm.

10

Was de aardbeien onder de koude kraan en dep ze goed droog. Halveer de aardbeien. Decoreer de taart met de gehalveerde aardbeien.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 967kJ
231kcal
615kJ
147kcal
Vet 18.74g 11.94g
Koolhydraten 11.13g 7.09g
Eiwit 4.52g 2.88g