Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Aardbeien Yoghurt taart

Een heerlijke frisse yoghurttaart met aardbeien. Eenvoudig te bereiden en zonder slagroom. Een lekkere traktatie!

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Voor de yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter aardbeienyoghurt
60 g margarine
6 - 8 aardbeien

Extra nodig:

springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe de aardbeienyoghurt en de taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig yoghurttaart mengsel.

7

Schenk het yoghurttaartmengsel in de springvorm en strijk met een vork spiraalvormige lijnen in het oppervlak.

8

Zet de aardbeien-yoghurttaart minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

9

Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvorm.

10

Was de aardbeien onder de koude kraan en dep ze goed droog. Halveer de aardbeien. Decoreer de taart met de gehalveerde aardbeien.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien Yoghurt taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 795kJ
190kcal
574kJ
137kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g