Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Basismix Soezen

Basismix Soezen

Je hoeft het soezendeeg niet te koken, je maakt het soezendeeg gewoon in de mengkom! Voor extra gemak zitten er twee spuitzakken in de verpakking. Met deze mix kun je ook eclairs bakken.

Je kunt de soezen maken op jouw manier. Kies jouw favoriete vulling: zoals slagroom, banketbakkersroom of botercrème. Die vulling kun je ook weer een extra lekkere smaak geven met aroma’s, Cake & Taart Vulling of stukjes fruit. Tot slot kun je de soezen decoreren met poedersuiker of glazuur. Maak ze precies zoals jij ze lekker vindt.

Hoe maak je soezen?
Je hebt nodig:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water
en 500 ml verse slagroom

-Doe de basismix voor soezen in een kom, voeg de eieren, olie en water toe en meng het met de mixer door elkaar.
-Klop het geheel in 3 minuten tot een glad soezenbeslag en vul een van de spuitzakken met het beslag.
-Verdeel het soezenbeslag over een bakplaat en bak de soezen in ongeveer een half uur gaar en goudbruin.

(kijk voor de volledige beschrijven op het pak)

Voedingswaarde: Basismix Soezen

Een portie is: 35 gram
Per 100 g bereid product
Energie 1414kJ
341kcal
Vet 28g
waarvan verzadigd vet 6.9g
Koolhydraten 16g
waarvan suikers 0.2g
Eiwit 6.1g
Zout 0.72g

Meer informatie over product

Inhoud: 120g

Waarmee kan ik de soezen vullen?

  • Slagroom: klop 500 ml ongezoete slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en 1 zakje Dr. Oetker Klopfix
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Dr. Oetker Boter crème
  • Een grote soes kun je ook met vers fruit en slagroom vullen.

Waarmee kan ik de soezen decoreren?

  • Poedersuiker: bestrooi de soes met poedersuiker
  • Glazuur: doop de soes in de glazuur bij voorkeur voor het vullen van de soes, maar het kan er ook na.
  • Heb je geen glazuur of houd je daar niet zo van snijd hem dan dwars door midden. Op de onderste helft een toef Banketbakkers room en op de bovenste een mooie toef slagroom. Maak het geheel af met vers fruit.

Kun je de spuitzakken hergebruiken?

Ja, de spuitzakken zijn herbruikbaar. Was de spuitzak dan na gebruik af en laat hem goed opdrogen.

Hoelang kan ik ongevulde soezen bewaren?

Ongevulde soezen kun je 5 dagen in een afgesloten trommel op kamertemperatuur bewaren.

Hoe lang zijn de gevulde soezen houdbaar?

Gevulde soezen kun je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.