Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Zelf soesjes maken met de Basismix Soezen

Zelf soesjes maken met de Basismix Soezen

Zelf de lekkerste soesjes maken doe je eenvoudig met de Dr. Oetker Basismix Soezen. Met dit basismix pakket hoeft soesjes maken helemaal niet veel tijd te kosten. Voor je het weet ben je klaar om je eigen soezen te bakken. Snel, eenvoudig en super leuk om te doen. Met deze mix kun je 32 kleine soesjes of 16 grote soezen maken.

Je kunt de soesjes maken op jouw manier. Kies jouw favoriete vulling: zoals slagroom, banketbakkersroom of botercrème. Die vulling kun je ook weer een extra lekkere smaak geven met aroma’s, Cake & Taart Vulling of stukjes fruit. Ga je liever voor hartige soezen? Vul de zelfgemaakte soezen dan met ragout, kaas of zalmmousse.

Soesjes maken houdt niet op bij het soezendeeg en de vulling, je kunt de soezen ook zelf decoreren. Poedersuiker is natuurlijk een echte klassieker, maar je kunt ook aan de slag met glazuur of chocoladesaus. Maak ze precies zoals jij ze lekker vindt. Hoe maak je soesjes? Zelf soesjes maken is heel erg makkelijk, zeker met een kant-en-klare bakmix. Voor soesjes maken heb je de volgende dingen nodig:

 

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 500 ml verse slagroom

 

Heb je alle benodigdheden in huis? Dan kun je aan de slag met soesjes maken. In slechts 5 eenvoudige stappen bak jij de lekkerste soezen.

 

  1. Doe de basismix voor soezen in een kom
  2. Voeg de eieren, olie en water toe en meng het met de mixer door elkaar 
  3. Klop het geheel in 3 minuten tot een glad soezenbeslag
  4. Vul een van de spuitzakken met het beslag
  5. Verdeel het soezenbeslag over een bakplaat
  6. Bak de soezen in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin

 

Elektrische oven: 220°C
Heteluchtoven: 200°C

 

Soezenbeslag maken was nog nooit zo gemakkelijk

Soezenbeslag maak je het makkelijkste zelf met de Dr. Oetker Basismix Soezen. Je hoeft zelf alleen nog maar eieren, olie, water en slagroom toe te voegen. Binnen 5 minuten heb je het soezenbeslag klaar en kan het bakken beginnen. Voor extra gemak zitten er zelfs twee spuitzakken in de verpakking.

 

De lekkerste soesjes recepten

Op zoek naar een lekker soesjes recept? Dr. Oetker inspireert je met de leukste soesjes recepten. Van klassieke slagroomsoesjes tot de meest verrassende vullingen en toppings. Kies jouw favoriete soesjes recept en ga lekker aan de slag.

Voedingswaarde: Zelf soesjes maken met de Basismix Soezen

Een portie is: 35 gram
Per 100 g bereid product
Energie 1414kJ
341kcal
Vet 28g
waarvan verzadigd vet 6.9g
Koolhydraten 16g
waarvan suikers 0.2g
Eiwit 6.1g
Zout 0.72g

Meer informatie over product

Inhoud: 120g

Waarmee kan ik de soezen vullen?

  • Slagroom: klop 500 ml ongezoete slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en 1 zakje Dr. Oetker Klopfix
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Dr. Oetker Boter crème
  • Een grote soes kun je ook met vers fruit en slagroom vullen.

Waarmee kan ik de soezen decoreren?

  • Poedersuiker: bestrooi de soes met poedersuiker
  • Glazuur: doop de soes in de glazuur bij voorkeur voor het vullen van de soes, maar het kan er ook na.
  • Heb je geen glazuur of houd je daar niet zo van snijd hem dan dwars door midden. Op de onderste helft een toef Banketbakkers room en op de bovenste een mooie toef slagroom. Maak het geheel af met vers fruit.

Kun je de spuitzakken hergebruiken?

Ja, de spuitzakken zijn herbruikbaar. Was de spuitzak dan na gebruik af en laat hem goed opdrogen.

Hoelang kan ik ongevulde soezen bewaren?

Ongevulde soezen kun je 5 dagen in een afgesloten trommel op kamertemperatuur bewaren.

Hoe lang zijn de gevulde soezen houdbaar?

Gevulde soezen kun je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.