Flag

Inspiratie

Voor alle
Chocoladeliefhebbers
Inspiratie
Lekkere chocolade recepten voor elk moment

Chocolade…. onweerstaanbaar lekker... Alle chocoladeliefhebbers opgepast: hier vind je de lekkerste chocolade recepten. Chocolade doet het heel goed in combinatie met gebak: een chocolade taart, brownies, koekjes met chocolade of een simpele cake met een dikke laag chocoglazuur. Chocolade zie je in veel recepten terug en dat is niet voor niets. Met onze chocolade recepten kun je thuis lekker aan de slag een de lekkerste dingen maken. We hebben je gewaarschuwd! Maak deze chocolade recepten en je bent verkocht.

Top 5 Chocolade recepten

1

Kwarktaartnestjes
5.0
15 MIN
Gemakkelijk
Nee, geen vogelnest. Een kwarktaartnestje! Voor op de paastafel natuurlijk. En niet een, maar meerdere. Perfect om uit te delen!
Picture -

Bakken met chocolade

Eenvoudige chocolade recepten -

Ben je op zoek naar een uniek en origineel cadeautje om je familie en vrienden te verrassen? Zoek niet verder! Geef ze het onweerstaanbare geschenk van heerlijke chocolade met een van deze verrukkelijke chocolade recepten. Met deze zoete lekkernijen tover je gegarandeerd een glimlach op hun gezichten en laat je zien hoeveel je om hen geeft.

Stel je eens voor: smaakvolle chocolade cupcakes, gevuld met een zalige kersenroom en prachtig versierd met een toefje romige chocolade ganache. Elke hap is een ware sensatie, een feest voor de smaakpapillen. Of wat dacht je van een weelderige chocolade taart, met zijn luchtige en vochtige textuur, bedekt met een rijke chocolade glazuur? Een absolute droom voor chocoladeliefhebbers.

Wil je een persoonlijk tintje toevoegen aan je cadeau? Maak dan zelf bonbons! Laat je creativiteit de vrije loop en combineer verschillende smaken en vullingen om een assortiment van verleidelijke bonbons te creëren. Kies uit romige karamel, knapperige noten, zijdezachte ganache of verrassende fruitvullingen. Verpak ze met zorg in een elegante doos en geef een prachtig handgemaakt cadeau, boordevol liefde.

Chocolade: recept met een geschiedenis

Chocolade is niet meer te weg te denken. Overal kom je wel chocolade tegen. Koekjes, broodbeleg, bonbons, taarten of candybars. Maar het heeft even geduurd voordat wij kennis konden maken met de bijzondere cacaoboon. Al 1500 jaar voor Christus genoten de Olmeken van deze lekkernij. Ze gebruikte de cacaobonen om een drankje van te maken en het was ook nog een betaalmiddel. De kennis van de cacaoboon werd ook overgenomen door de Maya's en Azteken. Terwijl de Midden-Amerikanen volop genoten van de cacao was het in Europa totaal onbekend. Met de ontdekking van Amerika kwam de cacaoboon ook naar Europa. De smaak van de chocolade werd verfijnd door rietsuiker toe te voegen. Steeds kwam er een beetje meer bij het chocolade recept. Door de industriële revolutie is chocolade een massaproduct geworden. En tegenwoordig kun je volop genieten van allemaal verschillende soorten chocolade. En met de bovenstaande chocolade recepten maak je er iets bijzonders mee.