Flag
Klimaat
VOOR ONZE WERELD ZORGEN

Als we samenwerken, kunnen onze kleine dagelijkse handelingen leiden tot een nog groter verschil. Van het verminderen van de klimaatimpact door meer te recyclen tot het streven naar volledige klimaatneutraliteit in 2050, we kunnen allemaal actie ondernemen om ons gezamenlijke thuis te beschermen en te behouden.

ONZE VOORTGANG
Ons doel

We zijn op weg om tegen 2050 volledige klimaatneutraliteit te bereiken in al onze activiteiten, zowel direct als indirect, door langetermijndoelen te stellen om dit te bereiken.

Duurzame energiebronnen als basis

We zijn toegewijd aan het opwekken van onze eigen groene energie. We steunen de ontwikkeling van windmolenparken in Turkije en gebruiken zonnepanelen op onze locaties in Zuid-Afrika, Duitsland, Italië, Roemenië, Polen, Hongarije en Nederland. Op onze eigen productielocaties gebruiken we hernieuwbare energie en sinds 2022 halen we zoveel mogelijk externe zonne- en windenergie - wat heeft geholpen om ongeveer 65.000 ton CO2 te vermijden.

Picture -

Omarmen van energie-efficiënte processen

We maken onze voedselproductieprocessen zo energiezuinig mogelijk. Van het overstappen op duurzamere verlichtings tot het optimaliseren van onze processen, we verminderen het totale energieverbruik waar mogelijk.

Picture -

We helpen je om meer te recyclen.


We zetten ons in om al onze verpakkingen tegen 2025 recyclebaar te maken. Door de hoeveelheid verpakking te verminderen, papiermaterialen te prioriteren en plastic zoveel mogelijk te vermijden, verpakken we jouw favoriete producten op een verantwoorde manier. Ontdek andere manieren waarop we afval minimaliseren.

Picture -

Duurzame landbouw

We werken aan ontbossingsvrije toeleveringsketens om voor onze planeet te zorgen. Door duurzamere landbouwmethoden te gebruiken, zoals regeneratieve landbouw, helpen we de biodiversiteit te beschermen, de bodemgezondheid te behouden en de uitstoot van koolstof in de atmosfeer te voorkomen. Ontdek meer over hoe we actie ondernemen voor onze planeet.

Picture -

Jouw kleine veranderingen voor grote impact

Ieder van ons draagt bij aan het creëren van een meer duurzame toekomst. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om samen te werken aan een betere wereld.

Probeer onze vegetarische en plantaardige opties.

Wist je dat af en toe vlees vervangen door vegetarische of plantaardige alternatieven kan helpen om een kleinere ecologische voetafdruk te creëren? Dat komt doordat deze alternatieven doorgaans minder water nodig hebben, minder land vereisen en minder broeikasgassen produceren - wat resulteert in een veel lagere milieubelasting.

Zo produceren de smakelijke ingrediënten van onze Ristorante Margherita Pomodori Vegan iets meer dan de helft van de koolstof vergeleken met onze klassieke vleesgebaseerde Ristorante Salame.

Picture -

Lekkere vegan recepten

Hier zijn enkele handige tips om je te helpen smakelijke plantaardige te bakken!

Vegan Recepten
Vegan Recepten
Vegan Recepten

Bespaar energie door het voorverwarmen van de oven over te slaan.

Het enige wat je hoeft te doen, is wat vaker op je eten letten en het iets langer in de oven laten. Over het geheel genomen zal de oven nog steeds minder lang aanstaan dan wanneer je hem voorverwarmt. Het resultaat? Minder energieverbruik, minder uitstoot van koolstof en toch heerlijke baksels!

Picture -

Recycle je verpakkingen

We nemen stappen om onze papieren en plastic verpakkingen zo recyclebaar mogelijk te maken, zodat het na het bereiden van je lekkernijen eenvoudig is om je afval te scheiden en te recyclen. Ontdek meer over ons recyclingsysteem voor etikettering.

Picture -


Ontdek meer
Ontdek hoe wij werken aan duurzaamheid

Er zijn veel manieren waarop we allemaal duurzaamheid kunnen integreren in onze dagelijkse activiteiten. In al onze vijf aandachtsgebieden - Voeding, Duurzame Ingrediënten, Afvalminimalisatie, Klimaatactie en Inclusiviteit - zetten we stappen die, stukje bij beetje, een groot verschil maken. Door samen te werken, kunnen we een betere toekomst creëren.

WAT DUURZAAMHEiD VOOR ONS BETEKENT

We gaan richting duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.

Ontdek meer
Ontdek meer
Ontdek meer