Flag

Cookies and cream met stracciatella-ijs

4 stuks
Gemiddeld
20
Heerlijke cookies and cream met stracciatella-ijs.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het ijs
250 mlmelk
250 mlslagroom
2 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
4eidooiers
80 gsuiker
mespuntjezout
10kleine koekjes Oreo® of andere cookies and cream koekjes
1 zakjeDr. Oetker Chocolate Chips
Om te bestrooien
kleine koekjes Oreo® of andere cookies and cream koekjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
Picture - Dr. Oetker Chocolate Chips
1

Voor het ijs

Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

2

Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

3

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en breek de cookies and cream koekjes tot ongeveer 1 cm per stukje. Voeg deze en de chocolate chips toe aan het ijs en vries in. Dek het af met huishoudfolie. 

4

Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen. 

5

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier de ijsjes met overige cookies and cream stukjes.