
Brownie met pepernotenbodem
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats het rooster in het midden van de oven.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Doe pepernoten in de hakmolen of keukenmachine en verpulver deze gedurende 60 seconden.
Schep de kruimels in een grote kom en voeg het kaneel en de gesmolten boter toe. Meng dit samen.
Schep de helft van de pepernotenmix, met behulp van een grote lepel, in de bakvorm en druk deze goed aan.
Doe de zachte boter in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes zacht en romig.
Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng dit alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Mix nog 1 minuut op de laagste snelheid door tot een glad beslag.
Meng nu met een spatel de andere helft van de pepernotenmix door het beslag.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.
Baktijd: 40 Minuten
Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.
Vergelijkbare recepten

Vaderdag brownie

Kerstbrownies

Brookies Brownie & Choco

Kokos-Choco verwen brownies

Brownie met banaan

Brownie strooifeest
