Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zoete Nacho's

Avondje met vriendinnen? Maak verrassend lekkere zoete nacho's met een dip van meringue en verse aardbeien.

20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Nacho's

Voor de zoete nacho's:

195 g Kristalbloem (Koopmans)
125 ml melk
1 tl Dr. Oetker Gist
snufje zout
120 g boter
1 flesje Dr. Oetker Disco

Voor de meringue dip:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
250 g aardbeien
1 reep chocolade puur of melk
60 ml water

Extra nodig:

1 rol aluminiumfolie
plasticfolie

preparation

Bereiding

1

Mix de bloem, melk, gist en zout met een mixer met deeghaken tot een bal. Snijd de boter in vieren en mix de delen een voor een door het deeg. Mix na ieder deel een minuut en nadat alle boter is toegevoegd drie minuten.

2

Doe het deeg over in een ruime kom, bedek met plasticfolie en laat minimaal twee uur in de koelkast rijzen. Verwarm een kwartier voor het deeg klaar is met rijzen de oven voor.

Elektrische oven: 140 °C

Heteluchtoven 140 °C

3

Bestrooi het werkvlak met disco decoratie strooisel. Verdeel het deeg in tweeën, leg een helft op het strooisel en de andere helft weer in de koelkast (je bakt de nacho's in twee keer). Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik. Bestrooi de bovenkant van de plak met strooisel.

4

Snijd driehoekjes uit het deeg. Maak rollen van stukken aluminiumfolie en leg die op bakpapier. Drapeer de driehoekjes deeg over de aluminiumfolie.

5

Bak de zoete nacho's 60 minuten of tot ze een lichtbruine kleur hebben. Laat ze afkoelen op een taartrek.

Baktijd: 60 Minuten

6

Bereid de meringuemix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de chocolade fijn. Snijd de zoete nacho’s hier en daar bij en bestrooi ze met blokjes aardbeien en stukjes chocolade. Serveer de meringue er als dip bij.

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Nacho's

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 603kJ
144kcal
1160kJ
277kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g