Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Zoete Nacho's

Avondje met vriendinnen? Maak verrassend lekkere zoete nacho's met een dip van meringue en verse aardbeien.

20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Nacho's

Voor de zoete nacho's:

195 g Kristalbloem (Koopmans)
125 ml melk
1 tl Dr. Oetker Gist
snufje zout
120 g boter
1 flesje Dr. Oetker Disco

Voor de meringue dip:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
250 g aardbeien
1 reep chocolade puur of melk
60 ml water

Extra nodig:

1 rol aluminiumfolie
plasticfolie

preparation

Bereiding

1

Mix de bloem, melk, gist en zout met een mixer met deeghaken tot een bal. Snijd de boter in vieren en mix de delen een voor een door het deeg. Mix na ieder deel een minuut en nadat alle boter is toegevoegd drie minuten.

2

Doe het deeg over in een ruime kom, bedek met plasticfolie en laat minimaal twee uur in de koelkast rijzen. Verwarm een kwartier voor het deeg klaar is met rijzen de oven voor.

Elektrische oven: 140 °C

Heteluchtoven 140 °C

3

Bestrooi het werkvlak met disco decoratie strooisel. Verdeel het deeg in tweeën, leg een helft op het strooisel en de andere helft weer in de koelkast (je bakt de nacho's in twee keer). Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik. Bestrooi de bovenkant van de plak met strooisel.

4

Snijd driehoekjes uit het deeg. Maak rollen van stukken aluminiumfolie en leg die op bakpapier. Drapeer de driehoekjes deeg over de aluminiumfolie.

5

Bak de zoete nacho's 60 minuten of tot ze een lichtbruine kleur hebben. Laat ze afkoelen op een taartrek.

Baktijd: 60 minuten

6

Bereid de meringuemix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de chocolade fijn. Snijd de zoete nacho’s hier en daar bij en bestrooi ze met blokjes aardbeien en stukjes chocolade. Serveer de meringue er als dip bij.

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Nacho's

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
1160 kJ
277 kcal
Vet 6.46 g 12.42 g
Koolhydraten 19.54 g 37.58 g
Eiwit 2.19 g 4.20 g