Voor het recept Wortel cupcake
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | margarine (kamertemperatuur) |
2 | eieren (kamertemperatuur) |
100 ml | melk |
10 - 12 | aardbeien (grote) |
200 g | witte chocolade |
1 beker | Dr. Oetker Choco Dip bruin |
100 g | hagelslag of chocoladesnippers |
Dr. Oetker Kleurstoffen , rood en geel |
mixer met garden | |
beslagkom | |
cupcake-/muffin bakvorm (eventueel) | |
10 - 12 | Cupcake vormpjes (effen groene) |
pan | |
2 | diepe schaaltjes |
bakpapier |
Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen. Plaats je aarbeien tot gebruik in de koeling. Zet daarnaast alles klaar voor decoratie: de chocodip, een pannetje water en een schaaltje met stukjes witte chocolade, een schaaltje donkerbruine hagelslag of chocosnippers en de rode en gele kleurstof.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: 20 - 24 minuten
Snijd met een scherp mesje een diepe cirkel uit het midden van de cupcake, zodat er een kuiltje ontstaat van ongeveer 1,5 cm diep.
Smelt nu de witte chocolade au bain-marie. Breng hiervoor het pannetje met water tegen de kook aan en plaats daarin het schaaltje met de witte chocolade. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg hierna flink wat gele kleurstof aan de witte chocolade toe en roer goed door totdat je een egale, gele kleur hebt.
Voeg daarna een paar druppels rode kleurstof toe en roer ook goed door, langzaam ontstaat oranje. Je kunt zelf door te variëren in de hoeveelheid gele en rode kleurstof de intensiteit van het oranje bepalen.
Zet het schaaltje met de gesmolten chocolade op het werkblad. Haal de aardbeien uit de koeling. Doop een aardbei tot aan het steeltje in de oranje chocodip. Doordat de aardbei gekoeld is droogt de chocolade heel snel en kun je makkelijk en snel weer dippen om een tweede laag eromheen te maken. Laat de wortel opdrogen op bakpapier. Herhaal dit met de volgende aardbeien.
Verwarm de chocodip bruin en dip de cupcake erin zodat de gehele bovenkant egaal bedekt is. Laat de chocodip uitdruppelen en...
...dip direct hierna de bovenkant van de cupcake dan in de chocoladehagelslag of -snippers. Maak het kuiltje nog een beetje extra vrij zodat straks de 'wortel' er nog goed inpast.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1838
kJ
439 kcal |
1641
kJ
392 kcal |
Vet | 28.74 g | 25.66 g |
Koolhydraten | 38.39 g | 34.27 g |
Eiwit | 5.69 g | 5.08 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no