Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Wolken dessert citroencake-aardbei

Heerlijk dessert met wolken citroen cake, romige mascarpone, aardbeien en een dun laagje poedersuiker...

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken dessert citroencake-aardbei

Bakgerei:

bakpapier
springvorm
mixer met garden

Voor de citroencake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

Voor 4 personen dessert:

125 g Mascarpone
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el gembersiroop
125 g aardbeien
1 citroen

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de Wolken Citroencake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Snijd de taart in 12 punten. Plaats op vier dessertbordjes een punt Wolken Citroen. Houd 8 mooie aardbeien achter voor decoratie. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Was de citroen, rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

3

Meng 2 eetlepels gembersiroop, Vanillesuiker, ½ theelepel citroenrasp en twee eetlepels citroensap door de mascarpone. Voeg hier als laatste de gesneden aardbeien aan toe.

4

Leg twee bolletjes van het mascarpone mengsel naast de Wolken Citroencake en decoreer het dessert met partjes aardbeien en een klein beetje geraspte citroenschil.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken dessert citroencake-aardbei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3395 kJ
811 kcal
1202 kJ
287 kcal
Vet 38.35 g 13.55 g
Koolhydraten 102.52 g 36.23 g
Eiwit 11.80 g 4.17 g