Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

WK Oranjecake

Wortelcake? Ja, deze lekkere cake is een worteltjescake. Mooi oranje, dus geschikt voor Oranjegevoel momenten.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept WK Oranjecake

Bakgerei:

mixer met garden
spuitzak
spuitmondje met ronde mond
1 satéprikker (2)
springvorm (24 cm)

Voor de wortelcake:

4 eieren (op kamertemperatuur)
150 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
1 pak Koopmans Fijne Cake mix
0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml wortelsap
1 eidooier
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze wortelcake

Vet de vorm in met Dr. Oetker Bakspray. Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 50 - 60 minuten

2

Klop de boter met de mixer glad en romig in ca. 3 minuten. Voeg cakemix en eieren toe en roer het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm.

3

Schenk het wortelsap in een hoge kom en roer Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom en de eidooier er door. Meng het met de mixer op de middelste stand tot een egaal geheel en klop het daarna 1 minuut met de mixer in de hoogste stand.

4

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit spiraalsgewijs de room op de bovenkant van het cakebeslag.

5

Wortelcake bakken

Bak de wortelcake in ca. 60 minuten gaar. De wortelcake blijft een beetje vochtig, door de banketbakkersroom.

6

Laat de wortelcake in de vorm helemaal afkoelen, maak na ca. 10 minuten met een mes de rand los. Keer de afgekoelde wortelcake op een serveerschaal, zodat de onderkant boven komt.

7

Knip van oranje papier een smalle strook en schrijf hierop met stift een oranje kreet, zoals 'Doelpunt!', 'Hup Holland Hup' , 'We are the Champions', 'Viva Hollandia', of 'Oranje WK Kampioen'. Plak de strook aan beide kanten aan de twee satéprikkers en prik deze in de oranje wortelcake.