Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

WK Oranjecake

Wortelcake? Ja, deze lekkere cake is een worteltjescake. Mooi oranje, dus geschikt voor Oranjegevoel momenten.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept WK Oranjecake

Bakgerei:

mixer met garden
spuitzak
spuitmondje met ronde mond
1 satéprikker (2)
springvorm (24 cm)

Voor de wortelcake:

4 eieren (op kamertemperatuur)
150 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
1 pak Koopmans Fijne Cake mix
0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml wortelsap
1 eidooier
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze wortelcake

Vet de vorm in met Dr. Oetker Bakspray. Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 50 - 60 minuten

2

Klop de boter met de mixer glad en romig in ca. 3 minuten. Voeg cakemix en eieren toe en roer het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm.

3

Schenk het wortelsap in een hoge kom en roer Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom en de eidooier er door. Meng het met de mixer op de middelste stand tot een egaal geheel en klop het daarna 1 minuut met de mixer in de hoogste stand.

4

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit spiraalsgewijs de room op de bovenkant van het cakebeslag.

5

Wortelcake bakken

Bak de wortelcake in ca. 60 minuten gaar. De wortelcake blijft een beetje vochtig, door de banketbakkersroom.

6

Laat de wortelcake in de vorm helemaal afkoelen, maak na ca. 10 minuten met een mes de rand los. Keer de afgekoelde wortelcake op een serveerschaal, zodat de onderkant boven komt.

7

Knip van oranje papier een smalle strook en schrijf hierop met stift een oranje kreet, zoals 'Doelpunt!', 'Hup Holland Hup' , 'We are the Champions', 'Viva Hollandia', of 'Oranje WK Kampioen'. Plak de strook aan beide kanten aan de twee satéprikkers en prik deze in de oranje wortelcake.

Voedingswaarden Voor het recept WK Oranjecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3157 kJ
754 kcal
180 kJ
43 kcal
Vet 22.32 g 1.28 g
Koolhydraten 126.88 g 7.30 g
Eiwit 11.48 g 0.66 g