Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Kwarktaart voor de winter met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Bakgerei:

zeef
springvorm (24 cm)
mixer met garden
dunschiller

Voor de stoofpeertjes taart:

6 stoofperen (Gieser Wildeman)
75 g suiker
750 ml Gluhwein
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
2 el gemalen kaneel
60 g boter of margarine
450 g kwark (volle) vanille
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

preparation

Bereiding

1

Stoofpeertjes maken

Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker toe en zoveel glühwein dat de peren ruim onder liggen en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken.

Opstijftijd: ongeveer 180 minuten

2

Zet de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.

3

Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.

4

Voeg de gemalen kaneel toe aan de bodemmix. Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.

5

Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart. Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen. Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

6

Bereid de Taartina met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat.

7

Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen.

Opstijftijd: 90 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28098 kJ
6711 kcal
440 kJ
105 kcal
Vet 17.61 g 0.28 g
Koolhydraten 896.19 g 14.04 g
Eiwit 7.07 g 0.11 g