Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Kwarktaart voor de winter met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Bakgerei:

zeef
springvorm (24 cm)
mixer met garden
dunschiller

Voor de stoofpeertjes taart:

6 stoofperen (Gieser Wildeman)
75 g suiker
750 ml Gluhwein
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
2 el gemalen kaneel
60 g boter of margarine
450 g kwark (volle) vanille
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

preparation

Bereiding

1

Stoofpeertjes maken

Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker toe en zoveel glühwein dat de peren ruim onder liggen en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken.

Opstijftijd: over 180 Minuten

2

Zet de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.

3

Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.

4

Voeg de gemalen kaneel toe aan de bodemmix. Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.

5

Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart. Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen. Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

6

Bereid de Taartina met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat.

7

Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen.

Opstijftijd: 90 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28098kJ
6711kcal
440kJ
105kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g