Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Kwarktaart voor de winter met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Bakgerei:

zeef
springvorm (24 cm)
mixer met garden
dunschiller

Voor de stoofpeertjes taart:

6 stoofperen (Gieser Wildeman)
75 g suiker
750 ml Gluhwein
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
2 el gemalen kaneel
60 g boter of margarine
450 g kwark (volle) vanille
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

preparation

Bereiding

1

Stoofpeertjes maken

Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker toe en zoveel glühwein dat de peren ruim onder liggen en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken.

Opstijftijd: ongeveer 180 Minuten

2

Zet de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.

3

Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.

4

Voeg de gemalen kaneel toe aan de bodemmix. Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.

5

Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart. Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen. Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

6

Bereid de Taartina met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat.

7

Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen.

Opstijftijd: 90 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Winterse kwarktaart met stoofpeertjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28098 kJ
6711 kcal
440 kJ
105 kcal
Vet 17.61 g 0.28 g
Koolhydraten 896.19 g 14.04 g
Eiwit 7.07 g 0.11 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no