Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Wafeltaart met room en roodfruit 

Maak van zelfgebakken wafels een heerlijke taart. Gevuld met room, rood fruit en een blaadje munt.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wafeltaart met room en roodfruit 

Voor de wafels:

100 g boter of margarine
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
180 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Backin
175 ml karnemelk
2 el honing

Voor de vulling:

150 g aardbeien
150 g frambozen
250 ml slagroom
1 - 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
125 g kwark
60 g suiker
2 el citroensap

Voor decoratie:

gepelde pistachenoten gehakte
munt naar smaak
poedersuiker

Extra nodig:

wafelijzer

preparation

Bereiding

1

Recept voor wafels

Doe de boter in een kom. Meng met een mixer de boter zacht en voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng het tot goed gemengd is. Mix het daarna 1/2 minuten op de hoogste stand door.

2

Meng de bloem met Backin, voeg het beetje bij beetje en afwisselend met de karnemelk in delen toe aan het botermengsel. Mix ondertussen met de mixer op de middelste stand. Voeg daarna de honing toe en mix het nog even goed door.

3

Wafels bakken

Vet het wafelijzer in met een beetje boter of bakspray. Zet het wafelijzer op de middelste temperatuur en laat het goed warm worden. Controleer eventueel de handleiding van het wafelijzer.

4

Vul het wafelijzer met het wafelbeslag. Bak de wafels goudbruin en krokant. Het is een afhankelijk van de grootte van het wafelijzer hoe lang ze moeten bakken. Bak in totaal vier wafels.

5

Voor de roomvulling

Klop de slagroom stijf met 1 en 2 zakjes Klop-Fix. Meng in een andere kom de kwark, suiker en citroensap. Spatel de geklopte slagroom erdoor.

6

Was de frambozen en aardbeien en dep ze droog. Snij ongeveer een derde van de aardbeien in plakjes (ongeveer 100 gram).

7

Leg een wafel op een mooi serveerbord. Bestrijk de wafel met ongeveer een kwart vanhet slagroom-kwarkmengsel. Verdeel een kwart van de frambozen en eenderde van de aardbeienplakjes over de room. Leg de volgende wafel er bovenop en herhaal dit.

8

Bestrijk de bovenste wafel met het overgebleven kwark-slagroom mengsel. Verdeel de hele aardbeien en de laatste frambozen er over. Strooi tot slot de gehakte pistachenoten er over.

9

Het lekkerst is om de wafeltaart gelijk te serveren. Wil je liever even wachten zet de wafeltaart tot serveren in de koelkast. Leg vlak voor het serveren de muntblaadjes op de taart en bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Wafeltaart met room en roodfruit 

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3576kJ
854kcal
984kJ
235kcal
Vet 47.37g 13.01g
Koolhydraten 86.01g 23.63g
Eiwit 16.01g 4.40g