Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vlinder koekjes

Ga je in de vakantie koekjes bakken met de kinderen? Deze vlinder koekjes zijn heel schattig en lekker zomers.

35 - 40 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vlinder koekjes

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
deegroller
uitsteekvormpje vlinder
beslagkom

voor het amandel koekjesdeeg:

200 g bloem en wat extra voor bestuiven werkblad
125 g margarine (kamertemperatuur)
125 g suiker
1 eidooier
1 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
1 tl Dr. Oetker Backin
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen fijngemalen

voor decoratie vlinderkoekjes:

400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
stift Dr. Oetker Kleurstoffen Rood
1 - 2 flesjes Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Spuit de bakplaat in met een dun laagje Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 12 Minuten

1

Amandelkoekjesdeeg maken

Roer de boter en de suiker met behulp van een mixer romig. Voeg de eidooier en het amandel aroma toe en mix tot een egale massa. Meng de bloem, het bakpoeder en de fijn gemalen amandelen door elkaar en mix met de deeghaken door het botermengsel. Kneed het deeg 1 á 2 minuten door op een met bloem bestoven werkblad tot je een zacht soepel deeg krijgt.

2

Vlinderkoekjes bakken

Rol het deeg uit met een deegroller tot een plak van ca. ½ cm dik. Steek met de koekjes uitsteker de vlinders uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Rol het deeg weer uit indien nodig en steek meer vlinder koekjes uit. Bak de koekjes ca. 10 á 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes ca. 10 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.

Icing glazuur maken

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

3

Koekjes versieren

Doe het glazuur in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Bedek de vleugels van de vlinderkoekjes met een dun laagje witte icing een paar mm van de rand, de icing loopt nog wat uit). Meng in apart schaaltje ongeveer 3 el witte cookie icing met een beetje rode kleurstof tot een egale kleur. Bestrijk het lijfje van de vlinderkoekjes hiermee. Decoreer de randen van de koekjes met Dr. Oetker Cupcake Zachte Parels.