Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Verwen Chocolate Cheesecake met frambozensaus

Een heerlijke smeuige chocolate cheesecake met een frisse frambozen saus. Echt verwennen!

12 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Verwen Chocolate Cheesecake met frambozensaus

Voor de Chocolate Cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
kuipje MonChou Zacht en Luchtig
125 g Crème fraîche
25 g margarine
2 eieren
½ tube Chocoladesaus

Bakgerei:

mixer met garden
spatel of plat mes (of botermes)
lepel

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Voorbereiden:

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 50 Min.

Opstijftijd: 120 Min.

2

Kruimelbodem bereiden:

Kruimelbodem bereiden:

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Chocolate Cheesecake maken:

Chocolate Cheesecake maken:

Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje) en de crème fraîche in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad Cheesecake-mengsel (niet luchtig kloppen).

4

Voeg de eieren en de cheesecake mix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

5

Verdeel de helft van het cheesecake-beslag gelijkmatig over de bodem. Meng door de andere helft van het cheesecake-beslag de chocolade saus en meng deze speels door de cheesecake. Spatel deze helft voorzichtig door de helft op de bodem voor een gemarmerd effect in de chocolate cheesecake.

6

Frambozensaus verdelen:

Knip een bovenhoekje van het zakje saus en verdeel de saus in enkele strepen over de chocolate cheesecake.

7

Maak met de achterkant van een lepel draaiende bewegingen zodat je een gevlamd effect krijgt op de bovenkant van de chocolate cheesecake.

8

Chocolate Cheesecake bakken:

Plaats de bakvorm op het rooster net onder het midden van de voorverwarmde oven.

9

Bak de chocolate cheesecake in ca. 50 minuten gaar. De chocolate cheesecake stijft tijdens het koelen nog verder op. Als je de randen van de chocolate cheesecake iets gekleurd wilt hebben, laat de chocolate cheesecake dan maximaal 10 minuten langer bakken.

10

Laat de chocolate cheesecake goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal een 2 uur in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Verwen Chocolate Cheesecake met frambozensaus

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 15187kJ
3685kcal
1384kJ
336kcal
Vet 375g 34g
Koolhydraten 43g 4g
Eiwit 27g 2.5g