Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Verwen Cheesecake met hartjes

Verwen jouw valentijn met een heerlijke cheesecake frambozen hartjes.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Verwen Cheesecake met hartjes

Taart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 ml crème fraiche
25 g margarine
2 eieren

Bakgerei:

mixer met garden
lepel
spatel of plat mes of botermes

Bereiding

Bereiding

Voorbereiden (5 minuten):

Voorbereiden (5 minuten):

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Bodem Bereiden (5 minuten):

Bodem Bereiden (5 minuten):

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Cheesecake bereiden (5 minuten):

Cheesecake bereiden (5 minuten):

Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje van 200 gram) en de crème fraîche in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Verdeel de massa gelijkmatig over de bakvorm.

Saus toevoegen (10 minuten):

Saus toevoegen (10 minuten):

Knip een bovenhoekje van het zakje saus en verdeel de saus in kleine rondjes over het beslag (zie foto). Trek met een (satè)prikker voorzichtig door de rondjes saus zodat hartjes ontstaan.

Cheesecake bakken (ca. 50 minuten) en opstijven (min. 2 uur)

Plaats de bakvorm op het rooster net onder het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cheesecake in ca. 50 minuten gaar. De cheesecake stijft tijdens koelen nog verder op. Als je de randen van de cheesecake iets gekleurd wilt hebben, laat de cheesecake dan maximaal 10 minuten langer bakken. Laat de Cheesecake goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal een 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Onder

Baktijd: 50 Min.

Opstijftijd: 120 Min.

Tips:

• Met een cheesecake bepaal je op een andere manier of hij klaar is, dan bij een cake of cupcake. Je steekt er geen satéprikker in om die er vervolgens schoon uit te halen. Een cheesecake die gaar is, moeten de randen gestold zijn, en stevig aanvoelen, en in het midden moet de cheesecake nog wat 'wiebelig' zijn. • Voor een vastere stevigere cheesecake ("New York style") gebruik je 2 x 100 gram MonChou (verpakt in de zilveren wikkel) i.p.v. de MonChou Zacht & Luchtig (verpakt in het 200 gram kuipje).

Voedingswaarden Voor het recept Verwen Cheesecake met hartjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 649kJ
155kcal
1498kJ
358kcal
Vet 11g 25g
Koolhydraten 12g 27g
Eiwit 3.3g 7.5g