Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Tulpen cupcakes

Echt Hollands versierde cupcakes met vrolijke tulpen van marsepein

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tulpen cupcakes

:

Mixer met garden
Scherp mesje
Cupcake bakvorm
Kunststof roller
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
poedersuiker

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren
100 ml melk
1 tl gember
1 el gemalen kaneel

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg aan het beslag de gember en kaneel toe. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Kneed de helft van de groene marsepein en de helft van de rode marsepein soepel.

3

Bestrooi het werkblad met een beetje poedersuiker, om te voorkomen dat de marspein blijft plakken. Leg de rode marsepein, rol het uit tot een lap met een dikte van 2 mm. Doe hetzelfde met de groene marsepein.

4

Teken op papier een tulp van 4 cm hoogte en breedte, met 3 bloemblaadjes, een tulpenblad in dezelfde vorm als de bloemblaadjes, een lang en smal tulpenblad en een bloemensteeltje (zie foto).

5

Snijd met een mesje uit de rode marsepein per cupcakeje 3 bloembladfiguurtjes en uit de groene marsepein 2 verschillende bladvormige figuurtjes en een bloemensteeltje.

6

Spuit op elke cupcake een toef Cupcake Topping (ca. 10 gram) en strijk het met een in warm water nat gemaakt mes glad. Leg op elke cupcake 3 rode tulpenbloemblaadjes (die samen een tulp vormen) en leg twee verschillende groene blaadjes tegen de bloemvorm aan met het bloemensteeltje (zie foto).

Voedingswaarden Voor het recept Tulpen cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 959 kJ
229 kcal
1453 kJ
347 kcal
Vet 12.86 g 19.49 g
Koolhydraten 24.74 g 37.49 g
Eiwit 3.11 g 4.71 g