Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tulpen cupcakes

Echt Hollands versierde cupcakes met vrolijke tulpen van marsepein

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tulpen cupcakes

:

Mixer met garden
Scherp mesje
cupcake bakvorm
Kunststof roller
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
poedersuiker

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren
100 ml melk
1 tl gember
1 el gemalen kaneel

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg aan het beslag de gember en kaneel toe. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Kneed de helft van de groene marsepein en de helft van de rode marsepein soepel.

3

Bestrooi het werkblad met een beetje poedersuiker, om te voorkomen dat de marspein blijft plakken. Leg de rode marsepein, rol het uit tot een lap met een dikte van 2 mm. Doe hetzelfde met de groene marsepein.

4

Teken op papier een tulp van 4 cm hoogte en breedte, met 3 bloemblaadjes, een tulpenblad in dezelfde vorm als de bloemblaadjes, een lang en smal tulpenblad en een bloemensteeltje (zie foto).

5

Snijd met een mesje uit de rode marsepein per cupcakeje 3 bloembladfiguurtjes en uit de groene marsepein 2 verschillende bladvormige figuurtjes en een bloemensteeltje.

6

Spuit op elke cupcake een toef Cupcake Topping (ca. 10 gram) en strijk het met een in warm water nat gemaakt mes glad. Leg op elke cupcake 3 rode tulpenbloemblaadjes (die samen een tulp vormen) en leg twee verschillende groene blaadjes tegen de bloemvorm aan met het bloemensteeltje (zie foto).