Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Heerlijk dessert met drie verschillende uitvoeringen: chocolade aardbeien, aardbeien kloppudding en chocoladepudding.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

:

Mixer met garden
Spuitzak met stermond
Knijpers
Koelelement
Amuseglaasjes van ca. 75 ml inhoud
Bonbonschaaltjes
Langwerpige of ronde bordjes

Voor dessert:

250 ml slagroom
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Aardbei
300 ml melk (koud)
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Chocolade
500 ml chocolademelk (koud)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
16 aardbeien uit de koelkast
200 g aardbeiensaus
8 mini stroopwafels of suikerwafels

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kloppudding aarbei

Klop de slagroom stijf. Bereid de Kloppudding Aardbei met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Spatel de slagroom door de pudding en schep het mengsel in de spuitzak. Knijp net boven het spuitmondje een knijper en sluit de spuitzak eveneens met een knijper. Leg de spuitzak 1 uur voor het serveren in de vriezer en kneed het aardbeienijs af en toe door.

3

Bereidingswijze kloppudding chocolade

Bereid de Kloppudding Chocolade met de chocolademelk volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schenk de pudding in 8 amuseglaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Zet de glaasjes in de koelkast.

4

Bereidingswijze chocolade aardbeien

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze, schenk het in een kommetje en zet dit op een pannetje met een laagje kokend water.

5

Dip de koude aardbeien in het glazuur en laat ze afdruipen. Leg de aardbeien op het koelelement, zodat het Chocoladeglazuur snel stolt. Bewaar de chocolade aardbeien op kamertemperatuur tot gebruik.

6

Om te serveren

Zet op de bordjes een glaasje met chocoladepudding en vul de glaasjes tot de rand bij met aardbeiensaus. Spuit op de bonbonschaaltjes, of direct op het bordje, een toef aardbeienijs en steek er een wafeltje in. Leg er twee chocolade aardbeien naast. Serveer direct, met een gebaksvorkje en koffielepeltje.

Voedingswaarden Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1918 kJ
458 kcal
854 kJ
204 kcal
Vet 21.69 g 9.68 g
Koolhydraten 58.93 g 26.31 g
Eiwit 5.71 g 2.55 g