Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Heerlijk dessert met drie verschillende uitvoeringen: chocolade aardbeien, aardbeien kloppudding en chocoladepudding.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

:

Mixer met garden
Spuitzak met stermond
Knijpers
Koelelement
Amuseglaasjes van ca. 75 ml inhoud
Bonbonschaaltjes
Langwerpige of ronde bordjes

Voor dessert:

250 ml slagroom
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Aardbei
300 ml melk (koud)
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Chocolade
500 ml chocolademelk (koud)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
16 aardbeien uit de koelkast
200 g aardbeiensaus
8 mini stroopwafels of suikerwafels

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kloppudding aarbei

Klop de slagroom stijf. Bereid de Kloppudding Aardbei met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Spatel de slagroom door de pudding en schep het mengsel in de spuitzak. Knijp net boven het spuitmondje een knijper en sluit de spuitzak eveneens met een knijper. Leg de spuitzak 1 uur voor het serveren in de vriezer en kneed het aardbeienijs af en toe door.

3

Bereidingswijze kloppudding chocolade

Bereid de Kloppudding Chocolade met de chocolademelk volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schenk de pudding in 8 amuseglaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Zet de glaasjes in de koelkast.

4

Bereidingswijze chocolade aardbeien

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze, schenk het in een kommetje en zet dit op een pannetje met een laagje kokend water.

5

Dip de koude aardbeien in het glazuur en laat ze afdruipen. Leg de aardbeien op het koelelement, zodat het Chocoladeglazuur snel stolt. Bewaar de chocolade aardbeien op kamertemperatuur tot gebruik.

6

Om te serveren

Zet op de bordjes een glaasje met chocoladepudding en vul de glaasjes tot de rand bij met aardbeiensaus. Spuit op de bonbonschaaltjes, of direct op het bordje, een toef aardbeienijs en steek er een wafeltje in. Leg er twee chocolade aardbeien naast. Serveer direct, met een gebaksvorkje en koffielepeltje.

Voedingswaarden Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1918kJ
458kcal
854kJ
204kcal
Vet 21.69g 9.68g
Koolhydraten 58.93g 26.31g
Eiwit 5.71g 2.55g