Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Heerlijk dessert met drie verschillende uitvoeringen: chocolade aardbeien, aardbeien kloppudding en chocoladepudding.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

:

Mixer met gardes
Spuitzak met stermond
Knijpers
Koelelement
Amuseglaasjes van ca. 75 ml inhoud
Bonbonschaaltjes
Langwerpige of ronde bordjes

Voor dessert:

250 ml slagroom
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Aardbei
300 ml melk (koud)
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Chocolade
500 ml chocolademelk (koud)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
16 aardbeien uit de koelkast
200 g aardbeiensaus
8 mini stroopwafels of suikerwafels

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kloppudding aarbei

Klop de slagroom stijf. Bereid de Kloppudding Aardbei met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Spatel de slagroom door de pudding en schep het mengsel in de spuitzak. Knijp net boven het spuitmondje een knijper en sluit de spuitzak eveneens met een knijper. Leg de spuitzak 1 uur voor het serveren in de vriezer en kneed het aardbeienijs af en toe door.

3

Bereidingswijze kloppudding chocolade

Bereid de Kloppudding Chocolade met de chocolademelk volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schenk de pudding in 8 amuseglaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Zet de glaasjes in de koelkast.

4

Bereidingswijze chocolade aardbeien

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze, schenk het in een kommetje en zet dit op een pannetje met een laagje kokend water.

5

Dip de koude aardbeien in het glazuur en laat ze afdruipen. Leg de aardbeien op het koelelement, zodat het Chocoladeglazuur snel stolt. Bewaar de chocolade aardbeien op kamertemperatuur tot gebruik.

6

Om te serveren

Zet op de bordjes een glaasje met chocoladepudding en vul de glaasjes tot de rand bij met aardbeiensaus. Spuit op de bonbonschaaltjes, of direct op het bordje, een toef aardbeienijs en steek er een wafeltje in. Leg er twee chocolade aardbeien naast. Serveer direct, met een gebaksvorkje en koffielepeltje.

Voedingswaarden Voor het recept Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1918 kJ
458 kcal
854 kJ
204 kcal
Vet 21.69 g 9.68 g
Koolhydraten 58.93 g 26.31 g
Eiwit 5.71 g 2.55 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no