Flag

Trio van chocolade aardbeien en Kloppudding

8 stuks
Gemiddeld
40
Heerlijk dessert met drie verschillende uitvoeringen: chocolade aardbeien, aardbeien kloppudding en chocoladepudding.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Mixer met gardes
Spuitzak met stermond
Knijpers
Koelelement
Amuseglaasjes van ca. 75 ml inhoud
Bonbonschaaltjes
Langwerpige of ronde bordjes

Ingrediënten

Voor dessert
250 mlslagroom
1 pakDr. Oetker Kloppudding Aardbei
300 mlmelk (koud)
1 pakDr. Oetker Kloppudding Chocolade
500 mlchocolademelk (koud)
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
16aardbeien uit de koelkast
200 gaardbeiensaus
8mini stroopwafels of suikerwafels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Bereidingswijze kloppudding aarbei

Klop de slagroom stijf. Bereid de Kloppudding Aardbei met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Spatel de slagroom door de pudding en schep het mengsel in de spuitzak. Knijp net boven het spuitmondje een knijper en sluit de spuitzak eveneens met een knijper. Leg de spuitzak 1 uur voor het serveren in de vriezer en kneed het aardbeienijs af en toe door.

3

Bereidingswijze kloppudding chocolade

Bereid de Kloppudding Chocolade met de chocolademelk volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schenk de pudding in 8 amuseglaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Zet de glaasjes in de koelkast.

4

Bereidingswijze chocolade aardbeien

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze, schenk het in een kommetje en zet dit op een pannetje met een laagje kokend water.

5

Dip de koude aardbeien in het glazuur en laat ze afdruipen. Leg de aardbeien op het koelelement, zodat het Chocoladeglazuur snel stolt. Bewaar de chocolade aardbeien op kamertemperatuur tot gebruik.

6

Om te serveren

Zet op de bordjes een glaasje met chocoladepudding en vul de glaasjes tot de rand bij met aardbeiensaus. Spuit op de bonbonschaaltjes, of direct op het bordje, een toef aardbeienijs en steek er een wafeltje in. Leg er twee chocolade aardbeien naast. Serveer direct, met een gebaksvorkje en koffielepeltje.