Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Trifle met kwark en zomerfruit

Een zomers toetje met kwark en rood fruit zoals bessen, kersen en bramen.

12 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Trifle met kwark en zomerfruit

Bakgerei:

mixer met garden
2 schalen
12 glazen (bijvoorbeeld waterglazen)

voor de kruimelbodem:

120 g margarine (2 x 60)

voor de naturel kwark:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g kwark (magere, naturel)
250 ml slagroom
400 ml water

voor de bosvruchten kwark:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Bosvruchten
500 g kwark (magere, naturel)
250 ml slagroom
400 ml water

fruit:

gemengd zomerfruit (diepvries) (blauwe bessen, rode bessen, kersen, bramen)

preparation

Bereiding

Kruimelbodem

Maak de kruimelbodem zoals volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul de glaasjes met een laagje van ongeveer 1 a 2 cm dik. Het is mooi als de kruimelbodem vanaf de buitenkant zichtbaar is, doe er anders nog een beetje extra in. Druk het goed aan.

Naturel- en bosvruchtenkwark

Maak de taartmix voor de naturel- en de bosvruchtenkwarktaart zoals aangegeven op de verpakking. Giet de kwark mengsels allebei in een andere schaal. Roer af en toe goed door, anders dikt de kwark al in.

Trifle met kwark

Neem de glaasjes uit de koelkast en schep nu steeds om Zet de glaasjes met trifle in de koelkast en laat de kwark goed opstijven.

Opstijftijd: 120 - 150 minuten

Laagje fruit

Verdeel, voordat je de toetjes serveert, wat fruit over de trifle. Voor een extra feestelijk effect kun een beetje poedersuiker over het fruit strooien.

Variatietip

Doe op het laagje kruimelbodem gelijk wat fruit. Daarna de kwark, weer wat fruit bovenop en je hebt een nog zomerser toetje.

Voedingswaarden Voor het recept Trifle met kwark en zomerfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1901 kJ
454 kcal
687 kJ
164 kcal
Vet 35.50 g 12.81 g
Koolhydraten 19.11 g 6.90 g
Eiwit 14.47 g 5.22 g