Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Surpise inside - wortel cake

Een cake met een verrassing. Een wortel in volle grond is zo wel heel lekker ;-)

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Surpise inside - wortel cake

Voor de cake:

2 pakken Dr. Oetker Wolken Vanille
500 ml slagroom
6 eieren
40 g cacao
30 ml melk (ongeveer 3 eetlepels)
Dr. Oetker Kleurstoffen geel en rood
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
hagelslag
fondant groen

Extra nodig:

cakevorm
mixer met garden
scherp mesje

preparation

Bereiding

1

Maak 1 pak Wolkencake Vanille zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg aan het wolken beslag enkele druppels gele en rode kleurstof toen en meng goed door tot er een egale oranje kleur ontstaat. Je moet iets meer geel dan rood toevoegen.

2

Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 50 - 60 minuten net iets onder het midden in de oven.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

3

Laat de cake even afkoelen alvorens je hem op een rooster stort. Snij de cake nadat hij compleet is afgekoeld in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

4

Snij daarna uit ieder plakje de vorm uit van een wortel. (Van de overgebleven cake kun je lekkere cakeblokjes maken. Doop ze in chocoglazuur en je hebt een lekker hapje. Je kunt ook invriezen en bewaren voor een later moment).

5

Maak de het tweede bak Wolken Vanille zoals aangegeven staat op de verpakking. Meng door het beslag de cacao en 30 ml melk. Zo geef je het beslag een lekkere chocolade smaak. Giet eerst een beetje van het bruine beslag in de ingevette cakevorm. Zet daarna de wortels van cake ondersteboven in de cakevorm. Als je de cake na het bakken stort, staan je wortels weer rechtop in de cake.

6

Laat de cakevorm rustig vollopen met de rest van het beslag zodat de wortels helemaal onder het cakebeslag zijn bedekt.

7

Bak de cake ongeveer weer 50-60 minuten in de oven en laat daarna even afkoelen voordat je de cake weer op een rooster stort.

8

Laat het chocoglazuur vloeibaar worden in een pannetje met heet water en schenk daarna de chocoglazuur over de bovenkant van de cake. Strooi er direct daarna chocoladehagel/korrels overheen zodat het lijkt alsof je aarde hebt.

9

Rol een plak groene marsepein of fondant uit tot een niet al te dunne plak. En snij met een scherp mesje lange punten uit, een beetje de vorm zoals grassprieten. Vouw er een stuk of 3-4 bij elkaar tot een bosje. Duw met een puntig voorwerp gaatjes in het midden van de bovenkant van de cake. En duw daar steeds de bosjes met grassprietjes in.

10

Als je nu de cake aansnijdt net voor zo'n bosje, dan lijkt het alsof de wortel in de cake er aan vast zit.

Voedingswaarden Voor het recept Surpise inside - wortel cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 25916kJ
6190kcal
1348kJ
322kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g