Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sterrentaart

Van buiten ziet hij er eenvoudig uit, wacht maar tot je deze taart doorsnijdt. Een schitterende sterrentaart.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sterrentaart

Voor de sterrentaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Extra nodig: :

bakvorm vierkant 18 cm
bakpapier
uitsteekvormpje ster

Bereiding

Bereiding

1

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Vouw een stuk bakpapier zo dat er een u-vorm ontstaat en dat deze een breedte heeft van ongeveer 6,5 cm. Zo kun je de gekleurde taartstukken straks gemakkelijk uit de vorm halen. (zie foto).

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 170°C

Baktijd: 30 - 40 Min.

3

Biscuitbeslag:

Maak het biscuitbeslag zoals aangegeven staat op de verpakking.

4

Verdeel het biscuitbeslag in 3 bakjes.Voeg in elk bakje een goeie scheut kleurstof toe en meng dit goed door.

5

Doe elke kleur biscuitbeslag naast elkaar in de bakvorm.

6

Bak de biscuittaart ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven. Laat hem daarna 10 minuten afkoelen en leg de biscuittaart op een rooster.

7

Snijd de gekleurde gedeelten in plakken van ongeveer een centimeter dik.

8

Steek uit elke plak een ster, maar het mag ook een andere niet al te ingewikkelde vorm zijn, zoals driehoek, cirkel, hart.

9

Maak van het tweede pak de biscuitmix gereed en maak daarmee een laag in de wederom ingevette bakvorm van ongeveer 2 a 3 cm. Plaats daarna de sterren achter elkaar voorzichtig in de biscuitmix. Doe dit met alle kleuren, zorg dat je van elke kleur 1 rij maakt, dan heb je straks in elke plak cake hetzelfde patroon.

10

Vul de bakvorm verder op met de rest van de biscuitmix en bak de sterrentaart weer voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven.

11

Laat de sterrentaart goed afkoelen.

12

Bereid de botercreme volgens de aanwijzingen op het zakje en geef het eventueel een kleurtje met de kleurstofstiften.

13

Bestrijk de sterrentaart met een laagje botercreme en bewaar de sterrentaart tot het aansnijden in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Sterrentaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 16802kJ
4008kcal
1026kJ
245kcal
Vet 176g 11g
Koolhydraten 448g 27g
Eiwit 105g 6.4g