Sterren fondanttaart

Bak voor de feestdagen deze feestelijke fondanttaart met sterren en zilveren parels. Mooi op tafel met kerst en oud & nieuw.

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sterren fondanttaart

Bakgerei:

1 - 2 springvormen van 22-24 cm
1 mixer met garden
bloem voor bestuiven werkblad
1 kunststof roller
2 - 5 uitsteekvormpjes kerststerren in verschillende maten

voor de biscuitbodems:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
100 ml water
10 eieren

voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor de bekleding:

4 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit

Voor decoratie:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

Twee biscuitbodems bakken

Maak het beslag en bak 2 taartbodems volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Stapeltaart met botercrème

Snijd de twee taartbodems horizontaal doormidden zodat je 4 lagen hebt. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke taartlaag rijkelijk met botercrème. Stapel de vier taartbodems op elkaar. Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom nog met een dun laagje botercrème.

Taart bekleden met fondant

Bekleed de taart met wit fondant: Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol een lange reep fondant uit, groot genoeg om de taartomtrek te bekleden. Rol een tweede lap uit voor de bovenkant. Druk de rand van de springvorm op het fondant en snijd de vorm rondom uit. Bedek hiermee de bovenkant van de taart. Sluit de randen met een likje botercrème.

Sterren op de taart

Steek verschillende maten sterren uit wit en roze fondant. Plak de sterren met een beetje botercrème op de taart. Versier de bovenste rand met kleine witte sterren.

Zilveren parels op taart

Versier de taart met zilveren parels. Plak de parels vast met een heel klein beetje water of botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Sterren fondanttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 5334 kJ
1274 kcal
2751 kJ
657 kcal
Vet 22.80 g 11.75 g
Koolhydraten 85.22 g 43.93 g
Eiwit 8.00 g 4.12 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no