Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sterren fondanttaart

Bak voor de feestdagen deze feestelijke fondanttaart met sterren en zilveren parels. Mooi op tafel met kerst en oud & nieuw.

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sterren fondanttaart

Bakgerei:

1 - 2 springvormen van 22-24 cm
1 mixer met garden
bloem voor bestuiven werkblad
1 kunststof roller
2 - 5 uitsteekvormpjes kerststerren in verschillende maten

voor de biscuitbodems:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
100 ml water
10 eieren

voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor de bekleding:

4 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit

Voor decoratie:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

Twee biscuitbodems bakken

Maak het beslag en bak 2 taartbodems volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

Stapeltaart met botercrème

Snijd de twee taartbodems horizontaal doormidden zodat je 4 lagen hebt. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke taartlaag rijkelijk met botercrème. Stapel de vier taartbodems op elkaar. Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom nog met een dun laagje botercrème.

Taart bekleden met fondant

Bekleed de taart met wit fondant: Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol een lange reep fondant uit, groot genoeg om de taartomtrek te bekleden. Rol een tweede lap uit voor de bovenkant. Druk de rand van de springvorm op het fondant en snijd de vorm rondom uit. Bedek hiermee de bovenkant van de taart. Sluit de randen met een likje botercrème.

Sterren op de taart

Steek verschillende maten sterren uit wit en roze fondant. Plak de sterren met een beetje botercrème op de taart. Versier de bovenste rand met kleine witte sterren.

Zilveren parels op taart

Versier de taart met zilveren parels. Plak de parels vast met een heel klein beetje water of botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Sterren fondanttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 5334 kJ
1274 kcal
2751 kJ
657 kcal
Vet 22.80 g 11.75 g
Koolhydraten 85.22 g 43.93 g
Eiwit 8.00 g 4.12 g