Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Spaghetti Cupcake

Ideale cupcake als je houdt van Italiaans eten! Geef je een gezellige pasta party of een Italiaans etentje, serveer deze spaghetti cupcake dan als traktatie bij de cappuccino of espresso.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Spaghetti Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm)
snijplank met een structuurtje (eventueel)

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de spaghetti:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
1 klein stukje marsepein donkerbruin
aardbeienjam
gemalen kokos

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor. Maak het cupcake beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cupcakes en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Spaghetti op de cupcake

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Verdeel het in twee porties. Kleur één portie geel met enkele druppels gele kleurstof. Neem een spuitzak, zet het spuitmondje erop en vul de spuitzak met de gele botercrème. Bestrijk de gehele bovenkant van de cupcake met een laagje witte botercrème. Spuit daarna met behulp van de spuitzak dunne slierten en verdeel deze warrig over de bovenkant van de cupcake, alsof je spaghetti op je bord doet.

3

Spaghettisaus, gehaktballen en geraspte kaas

Laat nu druppels jam op de bovenkant van de spaghetti druppelen, net zolang tot je een flinke dot 'saus' hebt. Rol van donkerbruine marsepein drie ongeveer gelijke bolletjes. Heb je een snijplank met bijvoorbeeld een structuurtje in het blad, rol de bolletjes daar dan zacht overheen, zodat ze meer de structuur van een gehaktbal krijgen. Leg de 'gehaktballen' in de 'saus' en besprenkel de 'spaghetti' met kokos die dient als 'geraspte kaas'.

Voedingswaarden Voor het recept Spaghetti Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1063 kJ
254 kcal
1495 kJ
357 kcal
Vet 16.16 g 22.75 g
Koolhydraten 22.96 g 32.34 g
Eiwit 3.71 g 5.22 g