Spaghetti Cupcake

Ideale cupcake als je houdt van Italiaans eten! Geef je een gezellige pasta party of een Italiaans etentje, serveer deze spaghetti cupcake dan als traktatie bij de cappuccino of espresso.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Spaghetti Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm)
snijplank met een structuurtje (eventueel)

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de spaghetti:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
1 klein stukje marsepein donkerbruin
aardbeienjam
gemalen kokos

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor. Maak het cupcake beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cupcakes en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 24 Minuten

2

Spaghetti op de cupcake

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Verdeel het in twee porties. Kleur één portie geel met enkele druppels gele kleurstof. Neem een spuitzak, zet het spuitmondje erop en vul de spuitzak met de gele botercrème. Bestrijk de gehele bovenkant van de cupcake met een laagje witte botercrème. Spuit daarna met behulp van de spuitzak dunne slierten en verdeel deze warrig over de bovenkant van de cupcake, alsof je spaghetti op je bord doet.

3

Spaghettisaus, gehaktballen en geraspte kaas

Laat nu druppels jam op de bovenkant van de spaghetti druppelen, net zolang tot je een flinke dot 'saus' hebt. Rol van donkerbruine marsepein drie ongeveer gelijke bolletjes. Heb je een snijplank met bijvoorbeeld een structuurtje in het blad, rol de bolletjes daar dan zacht overheen, zodat ze meer de structuur van een gehaktbal krijgen. Leg de 'gehaktballen' in de 'saus' en besprenkel de 'spaghetti' met kokos die dient als 'geraspte kaas'.

Voedingswaarden Voor het recept Spaghetti Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1063 kJ
254 kcal
1495 kJ
357 kcal
Vet 16.16 g 22.75 g
Koolhydraten 22.96 g 32.34 g
Eiwit 3.71 g 5.22 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no