Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Spaghetti Cupcake

Ideale cupcake als je houdt van Italiaans eten! Geef je een gezellige pasta party of een Italiaans etentje, serveer deze spaghetti cupcake dan als traktatie bij de cappuccino of espresso.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Spaghetti Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm)
snijplank met een structuurtje (eventueel)

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de spaghetti:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
1 klein stukje marsepein donkerbruin
aardbeienjam
gemalen kokos

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor. Maak het cupcake beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cupcakes en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Spaghetti op de cupcake

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Verdeel het in twee porties. Kleur één portie geel met enkele druppels gele kleurstof. Neem een spuitzak, zet het spuitmondje erop en vul de spuitzak met de gele botercrème. Bestrijk de gehele bovenkant van de cupcake met een laagje witte botercrème. Spuit daarna met behulp van de spuitzak dunne slierten en verdeel deze warrig over de bovenkant van de cupcake, alsof je spaghetti op je bord doet.

3

Spaghettisaus, gehaktballen en geraspte kaas

Laat nu druppels jam op de bovenkant van de spaghetti druppelen, net zolang tot je een flinke dot 'saus' hebt. Rol van donkerbruine marsepein drie ongeveer gelijke bolletjes. Heb je een snijplank met bijvoorbeeld een structuurtje in het blad, rol de bolletjes daar dan zacht overheen, zodat ze meer de structuur van een gehaktbal krijgen. Leg de 'gehaktballen' in de 'saus' en besprenkel de 'spaghetti' met kokos die dient als 'geraspte kaas'.