Soezen met frambozenroom

Luchtige soezen met zachte frambozenroom en roze gebaksglazuur

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Soezen met frambozenroom

Bakgerei:

zeef
bakpapier
bakplaat
steelpan

Voor het soezen deeg:

150 ml melk
75 g boter of margarine
snufje zout (optioneel)
90 g bloem
3 eieren losgeklopt
0,5 tl Dr. Oetker Backin

Voor de soezen vulling:

500 ml slagroom
250 g frambozenjam of aardbeienjam (bij voorkeur light, halva)

Om te bestrijken:

2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze soezen

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de melk in een steelpannetje met de boter en het zout al roerend aan de kook tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend de bloem toe en roer dit met een garde tot een glad deeg. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soezen deeg als een bal van de pan los laat.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Neem de pan van het vuur en giet geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren er door tot een glad en glanzend deeg ontstaat dat in stukken van de lepel valt. Roer tot slot het gezeefde bakpoeder erdoor.

3

Maak met 2 eetlepels 12 middelgrote beslagdopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte in verband met het rijzen van het soezen deeg. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen.

4

Vullen en decoreren

Bereid het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip de zakjes open en giet het glazuur in een klein schaaltje. Haal de bovenkant van de soes voorzichtig door het glazuur en laat het opdrogen.

5

Klop de slagroom (zonder suiker) luchtig. Roer de jam glad door het door een zeef te wrijven. Meng de slagroom en de jam met een pollepel rustig door elkaar.

6

Snijd of knip de soezen horizontaal door, leg de bovenkanten apart. Schep op de onderkant van de soezen de room en plaats de bovenkant (met glazuur) op de room.

Voedingswaarden Voor het recept Soezen met frambozenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1507 kJ
360 kcal
1223 kJ
292 kcal
Vet 21.51 g 17.49 g
Koolhydraten 37.83 g 30.76 g
Eiwit 3.85 g 3.13 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no