Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Soezen met frambozenroom

Luchtige soezen met zachte frambozenroom en roze gebaksglazuur

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Soezen met frambozenroom

Bakgerei:

zeef
bakpapier
bakplaat
steelpan

Voor het soezen deeg:

150 ml melk
75 g boter of margarine
snufje zout (optioneel)
90 g bloem
3 eieren losgeklopt
0,5 tl Dr. Oetker Backin

Voor de soezen vulling:

500 ml slagroom
250 g frambozenjam of aardbeienjam (bij voorkeur light, halva)

Om te bestrijken:

2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze soezen

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de melk in een steelpannetje met de boter en het zout al roerend aan de kook tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend de bloem toe en roer dit met een garde tot een glad deeg. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soezen deeg als een bal van de pan los laat.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Neem de pan van het vuur en giet geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren er door tot een glad en glanzend deeg ontstaat dat in stukken van de lepel valt. Roer tot slot het gezeefde bakpoeder erdoor.

3

Maak met 2 eetlepels 12 middelgrote beslagdopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte in verband met het rijzen van het soezen deeg. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen.

4

Vullen en decoreren

Bereid het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip de zakjes open en giet het glazuur in een klein schaaltje. Haal de bovenkant van de soes voorzichtig door het glazuur en laat het opdrogen.

5

Klop de slagroom (zonder suiker) luchtig. Roer de jam glad door het door een zeef te wrijven. Meng de slagroom en de jam met een pollepel rustig door elkaar.

6

Snijd of knip de soezen horizontaal door, leg de bovenkanten apart. Schep op de onderkant van de soezen de room en plaats de bovenkant (met glazuur) op de room.

Voedingswaarden Voor het recept Soezen met frambozenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1507kJ
360kcal
1223kJ
292kcal
Vet 21.51g 17.49g
Koolhydraten 37.83g 30.76g
Eiwit 3.85g 3.13g