Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Op naar een heerlijke avondje met een op en top Sinterklaastaart, natuurlijk gevuld met pepernotencrème en chocovulling.

12 taartpunten

Eenvoudig 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaastaart met pepernotencrème

Voor de Sinterklaastaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
1 el speculaaskruiden

Voor de pepernotencrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
125 ml melk
50 g kruidnoten (fijngehakt)

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
3 - 4 handjes kruidnoten (grof gehakt)

Voor decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
Snoepgoed zoals kruidnoten, chocolade pepernoten, sinterklaas chocolade, schuimpjes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

2

Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

3

Doe de Wolken Vanille mix in een beslagkom en voeg de eieren, slagroom en speculaaskruiden toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

4

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar.

Inclusief Onder

Baktijd: 50 - 55 Minuten

5

Laat de sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

6

Maak dan de pepernotencrème. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Hak 50 gram pepernoten fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de pepernotencrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

7

Als de sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen snijden. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

8

Besmeer de onderste taartlaag met Cake & Taart Vulling Choco. Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten grof en verdeel deze over de chocovulling. Leg dan de volgende taartlaag erop.

9

Bestrijk deze taart met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.

10

Maak er nu een echte sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.

Verwarm als laatste het choco glazuur (kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je van die ‘drips’ krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met sinterklaassnoep.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaastaart met pepernotencrème

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 2018kJ
482kcal
1541kJ
368kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g