Voor het recept Sinterklaastaart met pepernotencrème
1 pak | Dr. Oetker Wolken Vanille |
200 ml | slagroom |
3 | eieren |
1 el | speculaaskruiden |
6 - 8 el | chocoladepasta |
100 g | boter |
125 ml | melk |
50 g | kruidnoten (fijngehakt) |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
3 - 4 handjes | kruidnoten (grof gehakt) |
2 zakjes | Dr. Oetker Glazuur Choco |
Snoepgoed zoals kruidnoten, chocolade pepernoten, sinterklaas chocolade, schuimpjes |
Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven.
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven 140 °C
Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.
Doe de Wolken Vanille mix in een beslagkom en voeg de eieren, slagroom en speculaaskruiden toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar.
Inclusief Onder
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Laat de sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.
Maak dan de pepernotencrème. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Hak 50 gram pepernoten fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de pepernotencrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.
Als de sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen snijden. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.
Besmeer de onderste taartlaag met Cake & Taart Vulling Choco. Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten grof en verdeel deze over de chocovulling. Leg dan de volgende taartlaag erop.
Bestrijk deze taart met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.
Maak er nu een echte sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.
Verwarm als laatste het choco glazuur (kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je van die ‘drips’ krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met sinterklaassnoep.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2152
kJ
514 kcal |
1763
kJ
421 kcal |
Vet | 29.23 g | 23.96 g |
Koolhydraten | 43.60 g | 35.74 g |
Eiwit | 5.80 g | 4.76 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no