Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Scones met stukjes chocolade

Voor als je eens wat anders wil dan de klassieke scones met rozijnen. Maak de scones met gehakte chocolade.

8 - 10 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Scones met stukjes chocolade

Bakgerei:

Voor het scones deeg:

250 g bloem
1,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda) (afgestreken)
1,5 tl Dr. Oetker Backin (afgestreken)
30 g boter of margarine
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g magere kwark
snufje zout
1 ei
75 g chocolade (gehakt)

Voor garnering:

aardbeienjam
250 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Hoe maak je scones?

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

2

Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom.

3

Zeef de bloem met Backin en Baksoda en voeg het toe aan de boter.

4

Voeg de Vanillesuiker, kwark, zout en ei toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend scones deeg.

5

Voeg de gehakte chocolade toe en kneed het scones deeg nog eens goed door.

6

Rol het deeg uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek of snijd rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 - 25 minuten

7

Serveer de scones met aardbeienjam en geklopte slagroom.