Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Scones

Lekker voor bij de thee of koffie, deze kleine Engelse scones.

8 - 10 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Scones

Bakgerei:

bakpapier
bakplaat
deegroller

Voor het scones deeg:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin
30 g boter of margarine
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g magere kwark
snufje zout
1 ei
75 g rozijnen (optioneel)

Voor garnering:

aardbeienjam
250 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Hoe maak je de scones

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het toe. Voeg de Vanillesuiker, kwark, zout en ei toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend scones deeg. Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed het scones deeg nog eens goed door.

2

Rol het deeg uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek of snijd rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

3

Serveer de scones met aardbeienjam en geklopte slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Scones

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1130kJ
270kcal
1130kJ
270kcal
Vet 13.68g 13.68g
Koolhydraten 30.19g 30.19g
Eiwit 6.50g 6.50g