Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Salted Caramel Popcorn taart

Voor liefhebbers van karamel en popcorn: een biscuittaart gevuld met Salted Caramel en een topping van karamel popcorn

12 taartpunten

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 - 2 blikjes gecondenseerde melk
zout

Als extra topping:

zoute popcorn (karamelsmaak, handje)

Extra nodig:

springvorm (18-20 cm)
mixer met garden
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje (of de blikjes) gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water. Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.

2

Biscuitbodem bereiden

Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het biscuitbeslag.

3

Vul de springvorm met het beslag. Hoe kleiner de springvorm hoe langer de taart nodig heeft om gaar te worden. Je kunt checken of de taart gaar is door met een satestokje te prikken in het midden van de taart. Als deze er schoon uit komt is taart gaar. Laat anders de taart nog 5 á 10 minuten verder bakken.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 35 - 40 minuten

4

Taart vullen en decoreren

Laat de taart afkoelen op een rooster. Als de taart afgekoeld is kun je de taart in 3 lagen snijden. Snij hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

5

Verdeel over de twee binnenste lagen een zakje de Dr. Oetker Cake&Taart Salted Caramel. Gebruik voor elke laag net niet het hele zakje . Verdeel daarna het 3e zakje en de restjes over de buitenkant van de taart. Decoreer de taart met de karamel popcorn.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 741 kJ
177 kcal
712 kJ
170 kcal
Vet 6.80 g 6.54 g
Koolhydraten 19.16 g 18.42 g
Eiwit 7.43 g 7.15 g