Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Salted Caramel Popcorn taart

Voor liefhebbers van karamel en popcorn: een biscuittaart gevuld met Salted Caramel en een topping van karamel popcorn

12 taartpunten

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 - 2 blikjes gecondenseerde melk
zout

Als extra topping:

zoute popcorn (karamelsmaak, handje)

Extra nodig:

springvorm (18-20 cm)
mixer met garden
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje (of de blikjes) gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water. Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.

2

Biscuitbodem bereiden

Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het biscuitbeslag.

3

Vul de springvorm met het beslag. Hoe kleiner de springvorm hoe langer de taart nodig heeft om gaar te worden. Je kunt checken of de taart gaar is door met een satestokje te prikken in het midden van de taart. Als deze er schoon uit komt is taart gaar. Laat anders de taart nog 5 á 10 minuten verder bakken.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 35 - 40 minuten

4

Taart vullen en decoreren

Laat de taart afkoelen op een rooster. Als de taart afgekoeld is kun je de taart in 3 lagen snijden. Snij hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

5

Verdeel over de twee binnenste lagen een zakje de Dr. Oetker Cake&Taart Salted Caramel. Gebruik voor elke laag net niet het hele zakje . Verdeel daarna het 3e zakje en de restjes over de buitenkant van de taart. Decoreer de taart met de karamel popcorn.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 741kJ
177kcal
712kJ
170kcal
Vet 6.80g 6.54g
Koolhydraten 19.16g 18.42g
Eiwit 7.43g 7.15g