Voor het recept Sacher torte met glazuur
170 g | chocolade puur |
130 g | boter of margarine |
110 g | poedersuiker |
200 g | abrikozenjam |
6 | eieren gesplitst |
110 g | fijne kristalsuiker |
1 tl | Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract |
130 g | tarwebloem |
100 ml | slagroom |
200 g | chocolade |
35 g | roomboter |
mixer met garden | |
springvormen Ø24 cm | |
taartzaag of broodmes |
Vet de springvorm in met roomboter en bestuif met bloem.
Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 165 °C
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit door een kom met de chocolade boven een pan met komende water te hangen.
Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Anders zal het eiwit niet stijf worden.
Mix de boter, poedersuiker, zout en de vanille extract wit en luchtig. Voeg de eierdooiers een voor een toe. Voeg het volgende eidooier toe als de andere is opgenomen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan het botermengsel.
Zeef de bloem en vouw/schep de bloem voorzichtig door het mengsel.
Mix in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg de kristalsuiker toe als het eiwit iets wit wordt. Mix door totdat de eiwitten stijf zijn. (Testje: houdt de kom op z’n kop; blijft het eiwit in de kom dan zijn de eiwitten stijf.)
Vouw/schep als laatste de stijfgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel. Giet het beslag in de springvorm. Bak de taart af in 1 uur.
Baktijd: 60 Minuten
Laat de taart 10 minuten afkoelen, verwijder de taart uit de springvorm en draai de taart op z’n kop. Zo krijgt de taart een mooi vlakke bovenkant. Laat de taart volledig afkoelen.
Snijdt de taart horizontaal door de helft. Bestrijk de onderste helft van de taart met de abrikozenjam. Plaats de bovenste helft van de taart terug op de onderste helft van de taart.
Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een vuurvaste kom. Giet de warme slagroom op de chocolade en voeg de roomboter toe. Hang de kom boven een pan met heet water. En maak een mooie gladde chocoladeglazuur.
Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Bak de taart anders nog 5 minuten extra.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2022
kJ
483 kcal |
1633
kJ
390 kcal |
Vet | 27.01 g | 21.79 g |
Koolhydraten | 53.32 g | 43.00 g |
Eiwit | 6.92 g | 5.58 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no