Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sacher torte met glazuur

De beroemde Weense Sacher Torte kun je heel gemakkelijk zelf maken met het pakket van Dr. Oetker. Kijk hier voor het Sacher Torte recept.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sacher torte met glazuur

:

Mixer met garden
Springvorm 24 cm
Groot broodmes

Voor de sacher torte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
150 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
250 g abrikozenjam

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker bakspray.

2

Sacher Torte beslag bereiden

Doe de sacher torte mix, de eieren en de zachte boter in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het sacher torte beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag. Controleer of de bakvorm op de bakplaat staat. Verdeel het sacher torte beslag over de springvorm en strijk het glad.

3

Sacher Torte bakken

Bak de sacher torte taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Laat de sacher torte vervolgens afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de springvorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 45 - 50 Minuten

4

Sacher Torte glazuren

Leg het zakje chocoglazuur 10 minuten in een pannetje met een ruime hoeveelheid heet kraanwater ( ca. 75 ̊C). Snijd de sacher torte horizontaal door met een groot broodmes. Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam en plaats daarna de bovenste taarthelft erop. Haal het zakje uit het water, kneed deze voorzichtig en knip een bovenhoek van het zakje. Verdeel het glazuur over de afgekoelde sacher torte. Strijk dit met de achterkant van een mes glad en laat het geheel hard worden.

Voedingswaarden Voor het recept Sacher torte met glazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1298kJ
310kcal
1382kJ
330kcal
Vet 18.45g 19.63g
Koolhydraten 33.67g 35.82g
Eiwit 3.57g 3.80g