Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sacher torte met glazuur

De beroemde Weense Sacher Torte kun je heel gemakkelijk zelf maken met het pakket van Dr. Oetker. Kijk hier voor het Sacher Torte recept.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sacher torte met glazuur

:

Mixer met garden
Springvorm Ø24 cm
Groot broodmes

Voor de sacher torte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
150 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
250 g abrikozenjam

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker bakspray.

2

Sacher Torte beslag bereiden

Doe de sacher torte mix, de eieren en de zachte boter in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het sacher torte beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag. Controleer of de bakvorm op de bakplaat staat. Verdeel het sacher torte beslag over de springvorm en strijk het glad.

3

Sacher Torte bakken

Bak de sacher torte taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Laat de sacher torte vervolgens afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de springvorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 - 50 minuten

4

Sacher Torte glazuren

Leg het zakje chocoglazuur 10 minuten in een pannetje met een ruime hoeveelheid heet kraanwater ( ca. 75 ̊C). Snijd de sacher torte horizontaal door met een groot broodmes. Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam en plaats daarna de bovenste taarthelft erop. Haal het zakje uit het water, kneed deze voorzichtig en knip een bovenhoek van het zakje. Verdeel het glazuur over de afgekoelde sacher torte. Strijk dit met de achterkant van een mes glad en laat het geheel hard worden.

Voedingswaarden Voor het recept Sacher torte met glazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1298 kJ
310 kcal
1382 kJ
330 kcal
Vet 18.45 g 19.63 g
Koolhydraten 33.67 g 35.82 g
Eiwit 3.57 g 3.80 g