Sacher torte met glazuur

De beroemde Weense Sachertorte kun je heel gemakkelijk zelf maken vanaf de basis!

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sacher torte met glazuur

Voor de Sacher torte:

170 g chocolade puur
130 g boter of margarine
110 g poedersuiker
200 g abrikozenjam
6 eieren gesplitst
110 g fijne kristalsuiker
1 tl Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract
130 g tarwebloem

Voor het glazuur:

100 ml slagroom
200 g chocolade
35 g roomboter

Extra nodig:

mixer met garden
springvormen Ø24 cm
taartzaag of broodmes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Vet de springvorm in met roomboter en bestuif met bloem. 

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 165 °C

3

Sacher Torte beslag bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit door een kom met de chocolade boven een pan met komende water te hangen. 

4

Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Anders zal het eiwit niet stijf worden. 

5

Mix de boter, poedersuiker, zout en de vanille extract wit en luchtig. Voeg de eierdooiers een voor een toe. Voeg het volgende eidooier toe als de andere is opgenomen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan het botermengsel. 

6

Zeef de bloem en vouw/schep de bloem voorzichtig door het mengsel.

7

Mix in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg de kristalsuiker toe als het eiwit iets wit wordt. Mix door totdat de eiwitten stijf zijn. (Testje: houdt de kom op z’n kop; blijft het eiwit in de kom dan zijn de eiwitten stijf.) 

8

Vouw/schep als laatste de stijfgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel. Giet het beslag in de springvorm. Bak de taart af in 1 uur.

Baktijd: 60 Minuten

9

Laat de taart 10 minuten afkoelen, verwijder de taart uit de springvorm en draai de taart op z’n kop. Zo krijgt de taart een mooi vlakke bovenkant. Laat de taart volledig afkoelen.

10

Sacher Torte vullen

Snijdt de taart horizontaal door de helft. Bestrijk de onderste helft van de taart met de abrikozenjam. Plaats de bovenste helft van de taart terug op de onderste helft van de taart. 

11

Sacher Torte glazuren

Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een vuurvaste kom. Giet de warme slagroom op de chocolade en voeg de roomboter toe. Hang de kom boven een pan met heet water. En maak een mooie gladde chocoladeglazuur. 

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Bak de taart anders nog 5 minuten extra.

Voedingswaarden Voor het recept Sacher torte met glazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2022 kJ
483 kcal
1633 kJ
390 kcal
Vet 27.01 g 21.79 g
Koolhydraten 53.32 g 43.00 g
Eiwit 6.92 g 5.58 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no