Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige Mango-Mascarpone taart

Gemakkelijk om te maken deze romige Mascarponetaart met een frisse mangosmaak.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige Mango-Mascarpone taart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)

Voor de mascarponetaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
250 g magere kwark
250 g Mascarpone
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
200 ml water
200 ml mangosap (uit pak, op kamertemperatuur)

Decoratie:

1 mango (in stukjes)
strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

De mascarponetaart bereiden (5 minuten)

Doe het water met het mangosap (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg de kwark, mascarpone en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de mascarponetaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

5

Versieren (5 minuten)

Garneer de mascarponetaart eventueel vlak voor het opdienen decoratieconfetti en stukjes mango.

Voedingswaarden Voor het recept Romige Mango-Mascarpone taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
858 kJ
205 kcal
Vet 28.06 g 14.62 g
Koolhydraten 28.21 g 14.69 g
Eiwit 6.50 g 3.39 g