Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Red Velvet cakerol

Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!

8 porties

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet cakerol

Extra nodig:

bakpapier
mixer met garden
theedoek (schoon)
snijplank

Voor de red velvet cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de roomtopping:

100 g roomkaas of zuivelspread
100 ml slagroom

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier op bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Beslag voor Red Velvet Cake

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bakken op bakplaat

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

4

Bestrooien met poedersuiker

Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

5

Cake oprollen (afkoeltijd: minimaal 20 minuten)

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen.

6

Roomtopping maken

Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het geheel in ca ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Red Velvet cakerol vullen met topping (opstijftijd: 2 uur)

Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

8

Decoreren met Chocodip

Verwarm de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Chocodip streepjes over de cakerol. Laat de Chocodip afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de Red Velvet cakerol op een mooi bord.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet cakerol

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1792 kJ
428 kcal
1574 kJ
376 kcal
Vet 33.15 g 29.08 g
Koolhydraten 25.73 g 22.57 g
Eiwit 6.29 g 5.52 g