Red Velvet cakerol

Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!

8 porties

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet cakerol

Extra nodig:

bakpapier
mixer met garden
theedoek (schoon)
snijplank

Voor de red velvet cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de roomtopping:

100 g roomkaas of zuivelspread
100 ml slagroom

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier op bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 Minuten

2

Beslag voor Red Velvet Cake

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bakken op bakplaat

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

4

Bestrooien met poedersuiker

Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

5

Cake oprollen (afkoeltijd: minimaal 20 minuten)

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen.

6

Roomtopping maken

Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het geheel in ca ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Red Velvet cakerol vullen met topping (opstijftijd: 2 uur)

Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

8

Decoreren met Chocodip

Verwarm de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Chocodip streepjes over de cakerol. Laat de Chocodip afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de Red Velvet cakerol op een mooi bord.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet cakerol

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1792 kJ
428 kcal
1574 kJ
376 kcal
Vet 33.15 g 29.08 g
Koolhydraten 25.73 g 22.57 g
Eiwit 6.29 g 5.52 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no