Rabarber Crumble Cake

Staat het rabarber seizoen weer voor de deur? Met deze heerlijke rabarber crumble cake maak jij van elke gelegenheid een feestje.

9 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rabarber Crumble Cake

Voor de rabarber:

320 g rabarber (gesneden)
50 g basterdsuiker
15 g bloem

Voor de crumble topping:

100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
75 g bruine suiker
tl Dr. Oetker Vanillepasta
175 g bloem

Voor de amandelbodem:

125 g roomboter op kamertemperatuur
125 g basterdsuiker
2 eieren losgeklopt
tl Dr. Oetker Vanillepasta
75 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
50 g amandelen, gemalen

Extra nodig:

1 mixer met gardes
3 beslagkommen
1 bakvorm rechthoekig
1 zeef
1 spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Rabarber bereiden

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Snij de rabarber in stukjes van 2 cm breed en doe ze in een mengkom. Voeg 50 gram basterdsuiker en 1 el bloem toe en roer goed door. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Crumble topping bereiden

Doe de boter, de lichtbruine suiker en de vanillepasta in een grote kom en mix tot een romig geheel. Zorg dat de suiker volledig door de boter gemixt is. 

3

Voeg de bloem toe aan het mengsel en mix totdat er een kruimelmengsel ontstaat. Zet apart tot later gebruik. 

4

Amandelbodem bereiden

Doe de boter en de basterdsuiker in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Voeg de losgeklopte eieren en de vanillepasta toe en mix tot een samenhangend geheel. Als het mengsel begint te schiften voeg je een eetlepel bloem toe. 

5

Zeef de bloem, bakpoeder en gemalen amandelen over het mengsel en spatel door totdat alles gemengd is. 

6

Cake bakken

Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de rabarber gelijkmatig over het mengsel en strooi tot slot de kruimeltopping over de rabarber heen. Zorg ervoor dat de rabarber helemaal bedekt is. 

7

Cake

Zet de rabarber crumble cake in de oven en bak 60 minuten tot de topping goudbruin is.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 60 Minuten

Serveer de rabarber crumble cake warm met een bolletje ijs of met een flinke eetlepel vla.

Voedingswaarden Voor het recept Rabarber Crumble Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1909 kJ
456 kcal
1394 kJ
333 kcal
Vet 24.69 g 18.02 g
Koolhydraten 49.86 g 36.39 g
Eiwit 6.78 g 4.95 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no