Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pump Cupcake

Geweldige cupcake pumps met roze glitters en parels.

10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pump Cupcake

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of chocolade)
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

voor decoratie:

stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker roze
1 klein stukje marsepein roze
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
10 pennywafels (voor de zool)
10 Chocoladereepjes (bijv. Twix®) of chocowafelrolletjes (voor de hak)

Bakgerei:

mixer met garden
uitsteekvormpje klein rond
kunststof mesje voor fondant

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Maak een even aantal, zodat je altijd een 'paar' schoenen kan maken.) Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 Min.

2

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over 2 schaaltjes. Voeg aan 1 portie enkele druppels rode kleurstof toe totdat de botercrème egaal roze kleurt. Smeer de cupcakes royaal in met de botercrème en zorg dat de cupcakes een beetje boller worden aan de bovenkant door de botercrème. Haal aan 1 kant een randje botercrème weg zodat je daar straks de zool kan plakken.

3

Snijd van een chocoladewafeltje een beetje van links en rechts schuin af (zie de stippellijnen op de foto). Dit wordt de zool van de schoen.

4

Smeer de wafel in met de witte botercrème.

5

Rol een stukje witte fondant uit tot een dunne plak en leg de wafel erop. Snijd nu het fondant uit om de wafel heen met een vouwrandje van ongeveer 1 cm.

6

Vouw de fondant om de wafel heen. Zorg dat je voor een paar schoenen twee wafels zo bekleedt.

7

Rol de cupcake door de roze glittersuiker en haal daarna uit de voorzijde een halve cirkel weg.

8

Smeer nu aan 3 zijkanten van de beklede zool een laagje roze botercrème.

9

Duw de zool ook in de glittersuiker zodat er een mooi laagje op zit.

10

Rol een stukje witte fondant uit en steek daar kleine cirkels uit voor de voorzijde van de schoen.

11

Plak de cirkel in de inkeping aan de voorzijde van de schoen. Het overtollige fondant , wat over de rand hangt, snij je weg met een mesje. Je hebt nu een schoen met een open neus gemaakt (peep-toe).

12

Snijd een chocoladereepje/-wafelrolletje schuin door op de hoogte van de hak die je wilt hebben.

13

Leg de zool op de cupcake en plak met wat botercrème de hak onder de zool.

14

Rol een klein bolletje roze marsepein uit en druk deze een beetje plat. Leg deze bovenop de neus van de schoen. Plak daar omheen zilveren pareltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Pump Cupcake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 2129kJ
658kcal
1666kJ
515kcal
Vet 23g 18g
Koolhydraten 51g 40g
Eiwit 4g 3.2g