Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Plaatkoek met banketbakkersroom en zomerfruit

Lekker om te delen: een overheerlijke brosse plaatkoek met romige banketbakkersroom en vers fruit!

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Plaatkoek met banketbakkersroom en zomerfruit

Plaatkoek met zomerfruit:

300 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
200 g margarine of boter (koud)
150 g suiker (fijn)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
2 el aardbeiensaus
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 ml slagroom
500 g gemengd zomerfruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)
2 kiwi's
2 - 3 takjes munt
3 el geraspte kokos

Extra nodig:

plasticfolie

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel boven een kom, snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg suiker, vanillesuiker en ei toe. Kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg (of gebruik de keukenmachine met messen hiervoor). Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het in.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Leg het plaatkoek deeg op de bakplaat en leg er een stuk plasticfolie over. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van ongeveer 36x24 cm. Bak de plaatkoek in het midden van de oven.

4

Schuif de koekbodem op een rooster. Bestrijk de nog warme koekbodem met aardbeiensaus.

5

Maak de 'extra romige banketbakkersroom' volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.

6

Verdeel de banketbakkersroom over de plaatkoek. Zet de plaatkoek ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de room kan opstijven.

7

Snijd de kiwi in stukjes, was het zomerfruit en snijd de aardbeien doormidden. Verdeel het zomerfruit over de plaatkoek.

8

Verdeel de munt blaadjes over het fruit en strooi er eventueel wat geraspte kokos over!

Voedingswaarden Voor het recept Plaatkoek met banketbakkersroom en zomerfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1742kJ
416kcal
1151kJ
275kcal
Vet 22.45g 14.87g
Koolhydraten 46.62g 30.87g
Eiwit 4.73g 3.14g