Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pizzadeeg

Zin om zelf pizza te maken? Dat kan met dit eenvoudige recept voor pizzadeeg.

1 portie

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pizzadeeg

Voor pizzadeeg:

300 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl zout
175 ml water (handwarm)
4 el olijfolie

Extra nodig:

bakplaat

preparation

Bereiding

1

Zo maak je pizzadeeg

Zeef de bloem boven een mengkom, strooi de gist erop en meng deze met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin zout, water en olie. Kneed de ingrediënten met de mixer (deeghaken) op de hoogste stand tot een soepel pizzadeeg.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 - 45 Minuten

2

Kneed het pizzadeeg opnieuw met de handen door en vorm er een lap van. Dek het pizzadeeg af en laat het ca. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3

Pizzadeeg uitrollen en beleggen

Grote pizza: rol het pizzadeeg tot een rechthoekige lap uit en leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Kleine pizza: verdeel het pizzadeeg in vieren en rol het uit tot een ronde of vierkante lap. Prik het pizzadeeg met een vork in en beleg de bodem met een vulling naar keuze.

Voedingswaarden Voor het recept Pizzadeeg

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 6582kJ
1572kcal
1202kJ
287kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g