Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pindakoekjes (basisrecept)

De lekkerste pindakoekjes maak je natuurlijk met pindakaas! Deze smaakvolle en knapperige koekjes bak je vanaf de basis.

15 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pindakoekjes (basisrecept)

Voor de pindakaaskoekjes:

200 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
0,5 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
115 g boter (op kamertemperatuur)
175 g suiker (bij voorkeur lichtbruine rietsuiker)
1 ei (maat L op kamertemperatuur)
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
125 g pindakaas
75 g pinda's (ongezouten)
1 eidooier (maat M)

Extra nodig:

2 bakplaten
plasticfolie
bakpapier
kwastje

preparation

Bereiding

1

Meng in een kom de bloem, Baksoda, Backin en het zout.

2

Mix in een andere kom de boter en suiker tot een lichtgele en gladde massa.

3

Meng het ei erdoor. Voeg de Vanille Aroma en pindakaas toe en kneed het geheel tot een mooi pindakoekjesdeeg.

4

Dek de kom met plasticfolie af en laat het pindakoekjes deeg 2 uur rusten.

5

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 10 Minuten

6

Haal het pindakaas koekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de koekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.

8

Hak de pinda’s grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel.

9

Bak de pindakaaskoekjes 10 minuten en laat ze 5 minuten uit de oven afkoelen voor je op een rek helemaal laat afkoelen.