Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Pindakoekjes (basisrecept)

De lekkerste pindakoekjes maak je natuurlijk met pindakaas! Deze smaakvolle en knapperige koekjes bak je vanaf de basis.

15 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pindakoekjes (basisrecept)

Voor de pindakaaskoekjes:

200 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
0,5 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
115 g boter (op kamertemperatuur)
175 g suiker (bij voorkeur lichtbruine rietsuiker)
1 ei (maat L op kamertemperatuur)
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
125 g pindakaas
75 g pinda's (ongezouten)
1 eidooier (maat M)

Extra nodig:

2 bakplaten
plasticfolie
bakpapier
kwastje

preparation

Bereiding

1

Meng in een kom de bloem, Baksoda, Backin en het zout.

2

Mix in een andere kom de boter en suiker tot een lichtgele en gladde massa.

3

Meng het ei erdoor. Voeg de Vanille Aroma en pindakaas toe en kneed de inhoud van beide kommen als geheel tot een mooi pindakoekjesdeeg.

4

Dek de kom met plasticfolie af en laat het pindakoekjes deeg 2 uur rusten.

5

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 10 Minuten

6

Haal het pindakaas koekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de koekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.

8

Hak de pinda’s grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel.

9

Bak de pindakaaskoekjes 10 minuten en laat ze 5 minuten uit de oven afkoelen voor je op een rek helemaal laat afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Pindakoekjes (basisrecept)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1043 kJ
249 kcal
2001 kJ
478 kcal
Vet 14.50 g 27.89 g
Koolhydraten 23.13 g 44.49 g
Eiwit 5.51 g 10.59 g