Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paula toetjes taart

Paula Aldershof maakte deze taart voor haar 25e verjaardag. De taart had het uiterlijk van Paula de Koe en als één van de vullingen heeft zij een Paula toetje vanille met chocoladevlekken gebruikt. Paula: “Ik mag dan al een kwart eeuw zijn, maar ik vind de toetjes nog steeds erg lekker!”

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paula toetjes taart

Voor de vanilletaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
4 eieren
50 ml melk

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
4 eieren
50 ml melk
20 g cacao

Voor de vulling:

1 beker Paula toetjes naar keuze
250 g chocoladecrème en aardbeiencrème van Duncan Hines premium frosting strawberry)
250 ml slagroom

Voor decoratie:

400 g fondant gele, bruine, zwarte, grijze en roze

preparation

Bereiding

1

Bak de taart volgens de algemene bereidingswijze op het pak.

2

Snijd de vanille taart horizontaal doormidden. Doe de roze aardbeiencrème op de onderste vanille laag. Doe de chocolade laag op de roze aardbeiencrème. Druk zachtjes aan. Verdeel het Paula toetje over de chocolade laag.

3

Leg de bovenste vanille laag op het Paula toetje. Klop de slagroom op de hoogste stand tot het aanzetslagroom is. Dit is slagroom dat nog niet volledig opgeklopt is, zodat het makkelijk uit te strijken is. Het heeft ongeveer de dikte van yoghurt. Bedek de hele taart met een laagje van ongeveer 0,5 cm aanzetslagroom.

4

Rol het gele fondant uit tot het groot genoeg is om de hele taart ermee te kunnen bedekken. Bedek de taart met het gele fondant.

5

Snijd uit de zwarte, grijze en roze fondant de bril en de neus van Paula de Koe uit. Hier kun je eventueel een afbeelding als voorbeeld voor nemen. Leg de bril en de neus op het gele fondant. Je kunt dit eventueel vastplakken met een beetje water. Maak de vlekken van Paula de koe van het bruine fondant. Leg deze, verspreid van elkaar, op het gele fondant. Dit kun je ook eventueel vastplakken met een beetje water.

Voedingswaarden Voor het recept Paula toetjes taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2127kJ
508kcal
1063kJ
254kcal
Vet 18.56g 9.28g
Koolhydraten 69.07g 34.54g
Eiwit 41.86g 20.93g