Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paula toetjes taart

Paula Aldershof maakte deze taart voor haar 25e verjaardag. De taart had het uiterlijk van Paula de Koe en als één van de vullingen heeft zij een Paula toetje vanille met chocoladevlekken gebruikt. Paula: “Ik mag dan al een kwart eeuw zijn, maar ik vind de toetjes nog steeds erg lekker!”

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paula toetjes taart

Voor de vanilletaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
4 eieren
50 ml melk

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
4 eieren
50 ml melk
20 g cacao

Voor de vulling:

1 beker Paula toetjes naar keuze
250 g chocoladecrème en aardbeiencrème van Duncan Hines premium frosting strawberry)
250 ml slagroom

Voor decoratie:

400 g fondant gele, bruine, zwarte, grijze en roze

preparation

Bereiding

1

Bak de taart volgens de algemene bereidingswijze op het pak.

2

Snijd de vanille taart horizontaal doormidden. Doe de roze aardbeiencrème op de onderste vanille laag. Doe de chocolade laag op de roze aardbeiencrème. Druk zachtjes aan. Verdeel het Paula toetje over de chocolade laag.

3

Leg de bovenste vanille laag op het Paula toetje. Klop de slagroom op de hoogste stand tot het aanzetslagroom is. Dit is slagroom dat nog niet volledig opgeklopt is, zodat het makkelijk uit te strijken is. Het heeft ongeveer de dikte van yoghurt. Bedek de hele taart met een laagje van ongeveer 0,5 cm aanzetslagroom.

4

Rol het gele fondant uit tot het groot genoeg is om de hele taart ermee te kunnen bedekken. Bedek de taart met het gele fondant.

5

Snijd uit de zwarte, grijze en roze fondant de bril en de neus van Paula de Koe uit. Hier kun je eventueel een afbeelding als voorbeeld voor nemen. Leg de bril en de neus op het gele fondant. Je kunt dit eventueel vastplakken met een beetje water. Maak de vlekken van Paula de koe van het bruine fondant. Leg deze, verspreid van elkaar, op het gele fondant. Dit kun je ook eventueel vastplakken met een beetje water.

Voedingswaarden Voor het recept Paula toetjes taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2127 kJ
508 kcal
1063 kJ
254 kcal
Vet 18.56 g 9.28 g
Koolhydraten 69.07 g 34.54 g
Eiwit 41.86 g 20.93 g