Flag

Moederdagtaart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
60
Voor de allerliefste moeder: een prachtige, zelfgemaakte moederdagtaart! Dat is toch het allermooiste moederdagscadeau?
Maak deze moederdagtaart gemakkelijk zelf voor jouw allerliefste moeder. Personaliseer de taart helemaal naar de stijl van je moeder door haar favoriete smaak jam erin te verwerken. Maak prachtige decoraties met fondant en marsepein om een verrassende en prachtige moedertaart te creëren, waarmee ...
Logo Image
Baktips
Gebruik suikerwater om de decoraties op de moederdagtaart te plakken. Dit is een mix van evenveel water als suiker (bijvoorkeur gekookt water).
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Springvorm Ø24 cm
Beslagkom
Mixer met gardes
Kunststof roller
Kunststof mesje
Uitsteekvormpjes letters en cijfers

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk (koud)
200 gjam naar keuze
Decoratie
625 gfondant roze
150 gmarsepein rood
150 gblanke marsepein
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op het pak, laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de taartvorm.

2

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem van de springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

3

Moederdagtaart vullen

Picture - taart doorsnijden.jpg

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijdt de taart voorzichtig doormidden.

4

Haal de bovenkant voorzichtig van de taart. Nu kun je de moederdagtaart bestrijken met jam naar keuze.

5
Picture - taart maskeren met botercreme.jpg

Bestrijk de jam met een laagje botercrème, leg de bovenkant er op en bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème (maskeren).

6

De moederdagtaart versieren

Kneed de roze fondant soepel. Maak er tot slot een bolletje van.

7

Bestrooi je werkblad met poedersuiker. Rol het fondant uit tot een ronde lap van 32x32 cm en een dikte van 4mm. Leg met behulp van de deegroller de lap op de taartbodem.

8

Vouw voorzichtig het fondant om de taart het druk het aan de onderkant een beetje aan. Snijd met een scherp mesje de overtollige fondant af, laat een randje van 3 mm over. Duw het fondant onder de rand van de taart.

9

Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode marsepein en de resterende roze fondant. Maak grote bolletjes van de rode marsepein en maak iets kleinere bolletjes van de roze fondant. Deze bolletjes leg je rondom de moederdagtaart.

10

Rol de resterende rode marsepein uit. Kleur de helft van de blanke marsepein groen met behulp van een de gele kleurstof en een druppeltje blauwe kleurstof. Kleur de andere helft roze met de rode kleurstof. Rol deze afzonderlijk van elkaar uit. Steek er om en om de letters uit. Je kunt de taart verder versieren met alle vormen die je leuk vindt: hartjes, bloemetjes, stipjes, streepjes...En klaar is de moederdagtaart!

Baktips

  • Gebruik suikerwater om de decoraties op de moederdagtaart te plakken. Dit is een mix van evenveel water als suiker (bijvoorkeur gekookt water).
  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.